Rente
Ouders

De beste rente is altijd voordelig

Het is druk op de woningmarkt. En dat is ook niet zo gek, want de rentes zijn heel erg laag. En een goede rente is fijn. Zeker als je eigenlijk al wel een tijdje naar een ander huis wil, dan is dit misschien een mooie gelegenheid.

Een nieuw huis

Wij zijn zelf afgelopen zomer verhuisd. We wilden al een tijdje weg, maar om bepaalde redenen kon dat de afgelopen jaren niet. En in het voorjaar bedachten we ons ineens: het kan wel! We waren heel blij. We gingen natuurlijk naar Funda om naar potentiële huizen te zoeken. Superleuk! Als we een huis zagen waar we eventueel een bezichtiging wilden doen dan reden we er altijd even langs. We durfden natuurlijk niet te stoppen voor zo’n huis, want dan waren we bang dat de bewoners ons zagen, haha. Maar naast het zoeken van huizen gingen we uiteraard ook kijken wat er financieel mogelijk was. Belangrijk was wat we konden lenen voor de hypotheek en we wilden, zoals iedereen, de beste rente. Daarbij vonden we het belangrijk dat er een onafhankelijke partij ons kon vertellen welke hypotheekverstrekker ons de beste rente kon bieden in onze situatie.

Rente

Geen gedoe

Ik weet niet of je dit herkent. Maar ik woon nu in ons tweede koophuis. Dat is leuk, maar voordat ik er zit ben ik meestal al heel wat stress verder. Ik ben op zich best wel van de cijfertjes, maar die hele financiële wereld vind ik toch wel een wereld op zich. Je kunt als gewone leek ook niet altijd alles goed vergelijken, want veel financiële producten verschillen weer van elkaar, waardoor je daar niet goed inzicht krijgt. En daarbij is het natuurlijk ook nog de vraag hoe transparant bepaalde bedrijven zijn. Hoe weet je nou of de adviseur die je voor je hebt ook echt onafhankelijk is en of hij niet betaald wordt om bepaalde financiële producten naar voren te schuiven? Persoonlijk vind ik het fijn dat ik informatie kan krijgen waarvan ik weet dat het onafhankelijk is.

Rente vergelijken

Ik kwam uit op de site rente.nl. Een mooie en overzichtelijke site voor bijvoorbeeld de rente voor een hypotheek. Rente.nl vergelijkt meer dan alleen maar hypotheekrentes. Je kunt er ook de rente vergelijken als je een persoonlijke lening wilt en daarnaast kun je er spaarrentes vergelijken. Deze vergelijkingssite is volledig transparant over hun eigen manier van werken en ook over de financiële producten die ze vergelijken. Ze zijn een onafhankelijke partij, dus dat is fijn. Zelf vind ik het ook prettig dat ze een makkelijke rekentool hebben waarmee je snel in jouw situatie kunt kijken wat voor jou de beste opties zijn. Wil je bijvoorbeeld een huis kopen en je zoekt een hypotheek met een hypotheekrente voor 10 jaar vast, dan kun je dat intypen in de tool en dan krijg je een mooi overzicht van de mogelijkheden.

Groter wonen

Dus mocht je gezinsuitbreiding krijgen of merk je gewoon dat je kinderen steeds meer ruimte nodig hebben? Begin dan alvast even met kijken op rente.nl. Dan krijg je een duidelijk beeld en kun je lekker dromen van je nieuwe huis.

Lees ook: 9 tips voor als je gaat verhuizen met kinderen

Like en volg ons op

Auteur

info@nietvolgensboekje.nl
Mijn naam is Geke Douw. Ik ben getrouwd en moeder van drie kinderen. Twee prachtige en ondernemende jongens en een schattig maar minstens zo ondernemend meisje. Ik vind het ouderschap een super mooie leerschool, een school waar je nooit uitgeleerd raakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Thuisonderwijs abc

5 januari 2021

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Volg ons op: