Gezond eten
Eten / Kinderen / Schoolkind / Weten over eten

Bij gezond eten hoort een gezonde broodtrommel

Het is zo belangrijk maar niet altijd makkelijk: gezond eten. Wij doen ons best om goed te eten, we eten niet veel suiker, drinken water en eten elke dag fruit en groente. Toch merk ik, als ik kijk hoeveel groente er per dag wordt geadviseerd, dat mijn kinderen en ik daar niet aan komen. En wat kun je nog meer doen om gezond te zijn?

Het effect van gezond eten

Ik heb zelf jaren geleden ontdekt wat het verschil is als je echt gezond eet. Vier jaar geleden ben ik behoorlijk ziek geweest en heb ik me maanden heel erg naar gevoeld. Mijn ziekte kwam door een paar heftige aanvallen achter elkaar van een zeldzame variant van Migraine die ik heb. Al snel had ik door dat eten en mijn Migraine heel veel met elkaar te maken hebben. Ik ben in die tijd veel meer groente gaan eten, 400 tot 500 gram in de week. (Wil je weten hoe jij dit ook kan doen? Lees de tips in mijn gezonder eten challenge, klik hier.) En het verschil in hoe ik me voelde was echt gigantisch! Na een paar weken zei ik al dat ik me beter voelde dan dat ik me sinds jaren had gevoeld. En o ja, ik had ook PCOS, en binnen twee maanden had ik ineens een normale cyclus. Het is raar maar waar!

Gezond eten

Alert bij kinderen

Omdat ik zelf deze ervaringen heb met gezond eten, ben ik voor mijn kinderen ook wat meer alert. Ik probeer ze echt gezond te laten eten, gewoon omdat ik weet dat ze zich daar beter door voelen. Nou worstelt mijn oudste de laatste maanden met hoofdpijn. Na het een tijdje te hebben aangekeken zijn we toch maar eens naar de huisarts gegaan die ons doorstuurde naar de kinderarts. Die vond het op zijn beurt verdacht voor migraine, zeker nadat hij had gevraagd of het in de familie zit. De onderzoeken zijn nog niet klaar, maar toen ik dat hoorde dacht ik wel meteen: ‘ik moet er nog meer op gaan letten dat hij goed en gezond gaat eten’. En dan niet alleen omdat hij eventueel migraine heeft, maar ook omdat kinderen gewoon lekkerder in hun vel zitten en ook beter kunnen leren als ze gezond eten.

De juiste broodtrommel

Om te voldoen aan de juist hoeveelheid groente op een dag is het belangrijk om niet alleen bij het avondeten groente te eten. Het is juist goed om er een gewoonte van te maken overdag bij de lunch of tussendoor ook groente te eten. Ik was daarom op zoek naar een broodtrommel die groot genoeg is voor zijn hongerige buik tussen de middag (hij eet serieus 4 boterhammen per broodmaaltijd!) en waar ik ook groente in kan doen voor tussen de middag. Ik kwam uit bij deze handige broodtrommel van RVS van Greenjump.

Greenjump

Vorige week was het weer een onderwerp van het programma Radar dat we te veel hormoonverstorende stoffen binnen krijgen. Eén van de oorzaken zit ‘m in plastic bakjes waar ons eten in zit. Wil je dus echt bezig zijn met je gezondheid dan is het, naast het gezond eten, ook een idee om te kijken hoe je dit probleem kan aanpakken. De producten van Greenjump zijn vrij van deze schadelijke stoffen, erg fijn dus als je je kinderen gezond eten mee naar school wilt geven.

Gezond eten

Wat vinden wij van de broodtrommel?

Van Greenjump mochten wij deze broodtrommel uitproberen. Het grappige is dat ik merk dat ik er blij van word. Hij is wel groot en er kan veel in, maar hij ziet er niet lomp uit. Iets wat natuurlijk wel fijn is als je het aan je kind mee geeft naar school. De trommel heeft twee bakken die makkelijk te stapelen zijn en goed worden afgesloten met de stevige sluitingen aan de zijkant. Superhandig dus als ik mijn zoontje zowel lekker veel brood mee wil geven als een goeie hoeveelheid tomaat, komkommer of paprika. De bovenste bak is voorzien van een silicone rand zodat die lekvrij is. Dat is fijn want dan kan het sap dat soms van groente af komt niet door de hele tas gaan, dat scheelt weer tassen schoonmaken. Er zit zelfs een reserve silicone rand bij. Kortom: ik ben helemaal blij met deze trommel en geef hem gerust mee!

Deze blog is een samenwerking tussen Greenjump en Niet volgens boekje.

Like en volg ons op

Auteur

info@nietvolgensboekje.nl
Mijn naam is Geke Douw. Ik ben getrouwd en moeder van drie kinderen. Twee prachtige en ondernemende jongens en een schattig maar minstens zo ondernemend meisje. Ik vind het ouderschap een super mooie leerschool, een school waar je nooit uitgeleerd raakt.

Reacties

17 november 2020 bij 04:56

Wij gebruiken een bentobox, dat vinden wij nog makkelijker dan deze. Die wij hebben heeft siliconenrandjes in de deksel zodat alle “compartimenten” vocht dicht zijn. Zo kunnen de olijfjes mee naast de blauwe bessen en de yogurt! Ook deukt deze niet.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een nachtje met een peuter

27 november 2020

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Volg ons op: