Knutselen met kastanjes
Creatief / Kinderen / Kleuter / Knutselen / Peuter / Schoolkind

Knutselen met kastanjes

Het is herfst! Zelf vind ik het altijd wel jammer dat de warme dagen voorbij zijn. Maar ook in de herfst is er altijd zoveel moois! Zo kun je rond deze tijd zo heerlijk wandelen in het bos. Er zijn prachtige paddenstoelen te vinden en de kastanjes, eikels en andere herfst attributen liggen gewoon voor het oprapen. Heel leuk natuurlijk om daar dan lekker mee te knutselen. In deze blog zie wat je allemaal voor mooie dingen kunt knutselen met kastanjes.

Wat heb nodig?

Voor het knutselen met kastanjes heb je vaak dezelfde materialen nodig. Je hebt natuurlijk kastanjes nodig, zorg dat ze schoon en heel zijn, anders kunnen ze gaan schimmelen. Vaak wordt er gebruik gemaakt van een lijmpistool zoals deze of gewoon goeie lijm. Daarnaast vaak satéprikkers, katoengaren of wolgaren, ijzerdraad en soms (strijk)kralen.

Knutselen met kastanjes

Vogeltjes

Deze vogeltje staan toch schattig op een stokje? De snaveltjes zijn gemaakt van kleine stukjes vilt. De hoedjes zijn eikelhoedjes en als laatste plak je er een paar wiebeloogjes op.

Knutselen met kastanjes

Egel

Je kunt ook superschattige egeltjes maken. Met behulp van een prikpen maak je gaatjes in de kastanje waar je prikkertjes in kan doen. Twee wiebeloogjes erop en je egeltje is klaar.

Knutselen met kastanjes

Spin

Op een hele makkelijke manier kun je spinnetjes knutselen van kastanjes. Doe zes of acht stukjes ijzerdraad in een kastanje als pootjes. Doen vervolgens strijkkraaltjes aan de pootjes en buig het uiteinde van het ijzerdraadjes om. Plak als laatste twee wiebeloogjes op de kastanje en je spin is klaar.

Knutselen met kastanjes

Hondje

Dit schattige hondje kun je ook maken. Door middel van satéprikkers als pootjes, stokjes als oren en een eikel met dop als kopje.

Knutselen met kastanjes

Nog een egeltje

Op deze manier kun je ook een egeltje maken. Met twee stukken van de buitenkant van een kastanje. Natuurlijk gebruik je hierbij ook weer satéprikkers en wiebeloogjes. Wiebeloogjes zoals deze hieronder zijn niet duur. Dus daar kun je er lekker veel van in huis hebben voor het geval je ineens lekker wil knutselen.

Struisvogel

Je kunt een struisvogel maken. In dit filmpje zie je hoe je dat moet doen.

Poppetje

Dit poppetje kun je maken met twee kastanjes, satéprikkers en katoengaren. Smeer het lijfje in met lijm. Vervolgens wikkel je de garen rondom de armpjes, beentjes en het lijfje. De ogen en het mondje zijn ook van garen.

Knutselen met kastanjes

Lees ook: 11 dingen die je kunt doen met slecht weer

Deze tekst kan affiliate links bevatten, dat betekent dat nietvolgensboekje eventueel commissie krijgt zonder dat jou dat iets extra’s kost.

Like en volg ons op

Auteur

info@nietvolgensboekje.nl
Mijn naam is Geke Douw. Ik ben getrouwd en moeder van drie kinderen. Twee prachtige en ondernemende jongens en een schattig maar minstens zo ondernemend meisje. Ik vind het ouderschap een super mooie leerschool, een school waar je nooit uitgeleerd raakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leven met chronische pijn

5 november 2020

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Volg ons op: