Te laat naar bed
Ouders / Ouders zijn

9 redenen waarom je als moeder te laat naar bed gaat

Ik weet niet of jij dat ook hebt, maar ik word ’s ochtends vaak moe wakker. En elke ochtend denk ik weer: ‘vanavond moet ik vroeg naar bed’. Tegen de tijd dat het avond is, de kinderen liggen op bed en de afwas is gedaan, hoor ik dat stemmetje in mijn hoofd dat ik dit keer wel echt op tijd naar bed zou gaan. Maar er is ook een ander stemmetje in mijn hoofd die zegt dat ik na een dag lang hard werken nu ook wel even rust heb verdient. Gevolg: ik plof neer op de bank en kom er te laat vanaf. Eenmaal (te laat dus) boven baal ik van mezelf dat ik weer veel later naar bed ben gegaan dan de planning was. Want morgen moet ik… Herken je dit? Dit zijn redenen waarom je als moeder vaak toch te laat naar bed gaat.

Tekort aan me-time

Als je kinderen hebt schiet de me-time er op z’n zachts gezegd zo af en toe bij in. Oftewel, je me-time vinden overdag is lastig. Toch heb je geregeld even tijd alleen nodig om op te laden. Even geen “mama!!!”. Even geen snoetjes poetsen, eten maken of ruziënde kinderen uit elkaar halen. Als de kinderen op bed liggen is er rust en stilte, heerlijk! Lekker zitten en genieten maar hè. Maar goed, vaak iets te lang.

De laatste huishoudelijke klusjes

Nog even deze was ophangen. O en daar staat nog een wasmand met was dat opgevouwen moet worden. Daar ben ik vandaag nog niet aan toegekomen. Meteen maar even de broodtrommels vullen voor morgen. Hé, daar ligt nog speelgoed en op de tafel ligt ook nog van alles wat nog een plekje moet krijgen ergens in huis. Soms heb je van die momenten dat je wel bezig kunt blijven.

Lekkers eten

Als de kids wat bijdehand worden als je zelf stiekem wat lekkers snaait tussendoor dan zit er nog maar één ding op: lekkers eten als de kinderen op bed liggen. Je moet toch wat? 😉

Baby- of peuterdisco

Kinderen op bed doen en dan rust? Helaas is dit niet altijd vanzelfsprekend. Als je pech hebt kun je je rustige avond op je buik schrijven. Want er hoeft maar één kind te zijn die niet wil slapen en de bent alsnog de hele avond zoet.

Ineens weer energie

Waar je ’s middags nog moe was en hangerig was, en je eigenlijk niet kon wachten tot je zelf ook in bed kan gaan liggen, heb je na het avondeten ineens weer energie. Na een lekkere warme maaltijd in je maag kun je er ineens toch weer tegen. Dus hoppa, op naar de late uurtjes!

Logistiek overleg

Ik weet niet of je deze herkent maar bij ons komt het regelmatig voor. De kinderen liggen op bed, het huis is zo ongeveer netjes en mijn man en ik gaan ons eigen ding doen. Pas op het moment dat we naar bed willen bedenken we ineens dat er nog logistiek overleg moet plaatvinden over morgen. Wie brengt de kinderen naar school, opvang, zwemles, vriendjes…? Wie gaat er nog even langs de supermarkt voor wat boodschappen? Wie heeft de auto en o ja, denk nog even aan die ene afspraak. Tijdens zo’n overleg raken we gezellig aan de praat over ditjes en datjes. Gezellig, maar wel wat jammer van onze kostbare slaapuurtjes.

Te laat naar bed

Nog even een uurtje werken

Je moest vanochtend nog met een kind naar de huisarts of er moest een kind naar zwemles… Er kan van alles zijn. En als je een baan hebt waarbij je thuis kan werken is het natuurlijk heel handig dat je soms je eigen tijd een beetje kan indelen. Maar dat betekent vaak ook dat je ’s avonds nog even achter de laptop moet.

Sporten en daarna…

Ik vind het fijn om na het eten nog lekker een rondje hard te lopen. Dat komt er in de praktijk op neer dat ik daar één of twee keer in de week aan toe kom. Maar ik merk ook echt dat dat tijd kost. Het hardlopen zelf kost maar een uurtje. Maar daarna is het zo lekker om rustig te zitten om daarna uitgebreid te douchen of in bad te gaan. Ja dan tikken de uurtjes wel lekker door.

Te moe om op te staan

En dan zijn er nog die avonden waarbij je op de bank ploft en de energie gewoon ontbreekt om er af te komen. De gedachten dat je dan helemaal naar boven moet lopen, je uit moet kleden, je tanden moet poetsen en naar je bed moet lopen is al te vermoeiend. Zitten blijven lijkt dan de beste optie. Voor even dan.

Lees ook: 20 signalen dat je gehersenspoeld bent door het ouderschap

Deze tekst kan affiliate links bevatten, dat betekent dat nietvolgensboekje eventueel commissie krijgt zonder dat jou dat iets extra’s kost.

Like en volg ons op

Auteur

info@nietvolgensboekje.nl
Mijn naam is Geke Douw. Ik ben getrouwd en moeder van drie kinderen. Twee prachtige en ondernemende jongens en een schattig maar minstens zo ondernemend meisje. Ik vind het ouderschap een super mooie leerschool, een school waar je nooit uitgeleerd raakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De beste baby-lifehacks

10 september 2020

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Volg ons op: