Verzwaringsdeken
Kinderen / Kleuter / Peuter / Schoolkind

Review verzwaringsdeken Funnybliss

Het ene kind heeft de kunst van het slapen beter door dan het andere, dat is natuurlijk helemaal prima. Wij hebben met onze drie kinderen niet per definitie de goeie ‘slaapkaarten’ getrokken. Alle drie hebben ze veel gehuild als baby en ook op oudere leeftijd zijn ze vaak wakker ’s nachts en/of zijn ze in de ochtend vroeg wakker. We hebben veel geprobeerd, heel veel geprobeerd. Maar dit nog nooit: een verzwaringsdeken! Wij mochten er eentje uitproberen van Funnybliss en dit vinden we er van.

Slaapschaap

Mijn oudste zoontje is al vanaf dat hij klein is vroeg wakker. En als ik zegt ‘vroeg wakker’ dan bedoel ik ook echt ‘vroeg wakker’. Toen hij een jaar was, was ik zwanger van de tweede. En ik zie mezelf nog steeds hier zitten, om half 5, aan de ontbijttafel. Doodmoe, wensend dat ik nog in mijn bed lag, met een veel te wakkere en stuiterende dreumes naast me. We hebben veel geprobeerd, in deze blog kun je lezen wat je allemaal kunt proberen als je kind vroeg wakker is ’s ochtends. Helaas kwamen wij tot de conclusie dat we het moesten accepteren. Toen hij bijna drie was hebben we een slaapschaap, zoals je hieronder kunt zien, voor hem gekocht. Hij mocht dan pas uit zijn bedje komen als het schaap zijn ogen open had. Zo hoefden wij niet op zulke idiote tijden ons bed uit. Maar goed, het vroege wakker worden gaat daar niet mee weg.

Vroeg wakker

Inmiddels is hij bijna acht en nog steeds vroeg wakker ’s ochtends. Hij kan klokkijken en soms vertelt hij hoe laat hij wakker was die ochtend. Tijden als 04:30 of zelfs 04:00 komen dan voorbij. We hebben de regel dat hij pas om 06:00 zijn bed uit mag en dat doet hij ook. Maar tegen die tijd heeft hij soms dus al twee uur stil moeten liggen in zijn bed. En voor een jongetje met zoveel energie en ideeën is dat een hele opgave. Daarnaast merkte ik dat hij steeds vaker klaagde over hoofdpijn en vermoeidheid. Ik ben toch maar eens gaan rondvragen of iemand nog een tip had dat hem kon helpen wat langer door te slapen. En zo kwam ik in aanraking met een verzwaringsdeken van Funnybliss.

Wat is een verzwaringsdeken?

Wat is een verzwaringsdeken? Nou, dat is eigenlijk heel simpel. Het is een deken die gevuld is met kwartskorrels. De korrels zitten in vakjes. Als je de deken optilt voelt hij echt aan als een uit de kluiten gewassen pittenzak. De kwartskorrels maken de deken zwaar. En waarom is dat goed? Nou, misschien had jij dat als kind ook dat je heel graag door je vader of moeder strak ingestopt wilde worden. Een verzwaringsdeken heeft hetzelfde effect maar dan beter. Het zorgt voor een veilig en geborgen gevoel tijdens het slapen. De ontspannings- en slaaphormonen worden beter aangemaakt waardoor het kind beter kan ontspannen en beter kan slapen. Overigens werkt dit niet alleen voor kinderen maar ook voor volwassenen. Je hebt verschillende verzwaringsdekens. Ze verschillen in grootte en in gewicht. Mijn zoontje heeft de lichtste van 6 kilo en dat kan oplopen tot 14 kilo voor een volwassene.

Wanneer kun je een verzwaringsdeken gebruiken?

Je kunt een verzwaringsdeken proberen bij verschillende slaapproblemen. Sommige kinderen kunnen bijvoorbeeld niet slapen omdat ze te veel of juist te weinig prikkels krijgen overdag. Of soms zit er onrust in het kind zelf door bijvoorbeeld ADHD of autisme. Een verzwaringsdeken kan helpen als een kind niet goed in slaap kan komen of, zoals mijn zoontje, niet goed door kan slapen. En wist je dat je het ook kunt gebruiken bij kinderen die veel nachtmerries hebben?

Wat zijn onze ervaringen?

Het was voor ons even zoeken hoe we de deken het beste kunnen gebruiken. Esther van Funnybliss vertelde dat hij eigenlijk direct op je moet liggen. Dat heeft mijn zoontje geprobeerd maar dat vond hij niet fijn. Na wat proberen hebben we gemerkt dat hij eerst een gewoon laken of een gewone deken over zich heen wil en daar bovenop dan de verzwaringsdeken. De eerste anderhalve week moest hij erg wennen aan de deken, maar al snel merkte ik dat hij zelf ging vragen om de deken. Als ik nu de deken over hem heen leg volgt er een gelukzalige glimlach op zijn gezicht en is hij binnen een minuutje in dromenland. En serieus, hij is ook echt later wakker!!! Inmiddels is het kwart voor 6 of soms zelfs na zes uur. Oké, dat is nog steeds vroeg, maar voor zijn doen is dat echt heel goed. Overigens heb ik hem zelf ook een paar nachten geprobeerd toen mijn zoontje uit logeren was. Ik moest er ook echt aan wennen en ook ik heb hem liever op mijn deken. Maar ook ik vind het erg lekker. 😉

Verzwaringsdeken

Funnybliss

Lijkt jou dat ook wat, een verzwaringsdeken voor je kind of voor jezelf? Ga dan zeker even naar de site van Funnybliss of neem contact op met Esther via Instagram. Esther maakt naast verzwaringsdekens ook slaaptunnels. Dat zijn een soort slaapzakken die je om het matras heen doet. Het effect is ongeveer hetzelfde als die van de verzwaringsdeken maar deze is bijvoorbeeld veel makkelijker mee te nemen op vakantie. Dus zou jij willen dat jouw kind of misschien jijzelf beter slaapt, dan zou ik als ik jou was echt even kijken op de site van Funnybliss!

Like en volg ons op

Auteur

Mijn naam is Geke Douw. Ik ben getrouwd en moeder van drie kinderen. Twee prachtige en ondernemende jongens en een schattig maar minstens zo ondernemend meisje. Ik vind het ouderschap een super mooie leerschool, een school waar je nooit uitgeleerd raakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De beste baby-lifehacks

10 september 2020

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Volg ons op: