Toch nog op vakantie
Activiteiten / Ouders / Ouders zijn

Toch nog op vakantie!!!

Sjonge, dat was me een periode wel zeg! De scholen en kinderopvang waren dicht. We moesten de kinderen thuisonderwijs geven maar ook zelf werken. Het was wel heel fijn dat na de meivakantie de scholen en opvang weer open gingen, maar nu het zomervakantie is merk ik dat ik echt toe ben aan vakantie! Gewoon even niet het door-door-door gevoel, ken je dat? Maar de onzekerheid over corona heeft toch wel effect op waar ik op vakantie zou willen. Is het wel verstandig om naar het buitenland te gaan? Hoe zijn de coronaregels daar? Hoe zit het met besmettingsgevaar daar? En wat als wij of de kinderen ziek worden? Moeten we dan daar in quarantaine? Weet je: we blijven gewoon in Nederland!

In Nederland op vakantie

In Nederland op vakantie heeft doorgaans niet zo’n heel stoer imago. Maar ik vind dat niet terecht. Er zijn nog zoveel mooie plekken in Nederland die ik nog niet ken. De kinderen kunnen in Nederland toch net zoveel plezier hebben? En voor het weer hoef je ook niet per se ver weg als ik denk aan de vorige zomers. Afgelopen jaren gingen we naar Drenthe. Dat is voor ons om de hoek, haha. Nu denk ik dat ik wel eens naar Limburg zou willen. Dat is weer een totaal andere omgeving en daar is voor ons nog genoeg te ontdekken.

Kamperen of juist niet?

Wij kamperen meestal en dat vinden we heerlijk! Je bent dan echt lekker buiten. Het grappige is dat ik nu af en toe de wind door de bomen hoor waaien en dat ik ineens een haast onbedwingbare behoefte krijg om op een camping te gaan staan, haha! Het geeft ons echt een lekker vrij gevoel en de kinderen kunnen er mooi op uit trekken. We willen wel naar een mooi vakantiepark waar voor kinderen genoeg te doen is. Ik zat te kijken naar mooie vakantieparken in Nederland, en dan het liefste dus een bungalowpark in Limburg, en ik kwam de Leistert tegen. Dat ziet er gaaf uit! Je kunt daar kamperen, waar wij dus van houden. Maar je kunt ook prachtig ingerichte glamping tenten of huisjes huren.

Als de kinderen maar plezier hebben

Wat ik zelf heel grappig vind, is dat er een groot verschil is van vakantiebeleving vóór het krijgen van kinderen en ná het krijgen van kinderen. Eerder wilde ik tijdens een vakantie echt rust. Inmiddels zijn we drie kinderen rijker en is een vakantie vooral dat de kinderen plezier hebben. Gewoon omdat dat zulke mooie momenten geeft om van ze te genieten. En eerlijk is eerlijk, als de kinderen zich vermaken heb je zelf eigenlijk ook meer rust. Een vakantieplek die kinderen uitnodigt om te gaan spelen, dat is echt het fijnste en de Leistert is dat bij uitstek!

De Leistert

Zelf vind ik de Leistert echt een supergaaf park waar we een hele leuke vakantie zouden kunnen hebben. Ze hebben echt alles wat een kinderhartje begeert, zoals een zwemvijver, een binnenzwembad, de gaafste speeltuinen, een indoorspeeltuin, een entertainmentteam met Pluck en Pien en nog veel meer. Ik zie onszelf daar al zitten, op het strand bij de zwemvijver als het mooi weer is, heerlijk! En ’s avond na het eten of met wat minder weer kun je lekker zwemmen in het subtropisch zwembad. De indoorspeeltuin is natuurlijk ook erg handig voor als het weer wat minder is. Daarnaast vertelde ik al dat ze ook een entertainmentteam hebben. Dat is niet zomaar even een toneelstukje af en toe. Nee, ze hebben een heel programma met verschillende activiteiten. Mijn kinderen zouden dat echt fantastisch vinden!

Even opladen

Op deze manier kunnen we lekker even opladen. Even bijkomen van de pittige periode die achter ons ligt. Even samen zijn, heerlijk! Ik heb zin in vakantie, jij ook?

Deze blog is een samenwerking tussen De Leistert en Niet volgens boekje.

Like en volg ons op

Auteur

info@nietvolgensboekje.nl
Mijn naam is Geke Douw. Ik ben getrouwd en moeder van drie kinderen. Twee prachtige en ondernemende jongens en een schattig maar minstens zo ondernemend meisje. Ik vind het ouderschap een super mooie leerschool, een school waar je nooit uitgeleerd raakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Volg ons op: