Kinderen groente eten
Eten / Weten over eten

Winactie Spoony

Kinderen groente laten eten is niet altijd makkelijk. Sommige kinderen vinden groente heerlijk, dat is natuurlijk superfijn. Maar eerlijk is eerlijk, in de supermarkten liggen veel producten die verleidelijker zijn voor kinderen die helaas wel een stuk minder gezond zijn. Spoony weet dat er leuke manieren zijn om kinderen dingen te laten eten en besloot deze manieren in te zetten om kinderen (meer) groentje te laten eten. Een supertof concept dat kinderen betrekt bij het maken van groente en spelletjes die kinderen helpt te proeven en groente te leren eten. Wij mochten een superleuk pakket uitproberen en jij kunt ook zo’n uitgebreid pakket winnen, dus lees snel verder…

Lees ook: Tips om kinderen groente te laten eten

Kinderen groente leren eten

Wist je dat ongeveer 65% van de kinderen niet de aanbevolen 100 tot 150 gram groente per dag binnen krijgt? Ondertussen eten ze wel veel te veel suiker, vet, koolhydraten en zout en 1 op de 7 kinderen heeft zelfs obesitas! Het is wetenschappelijk aangetoond dat een kind een groentesmaak na 10 keer proeven lekkerder gaat vinden. Het jammere is alleen dat een kind meestal niet in een relatief korte tijd die 10 keer haalt omdat veel ouders en kinderen na een aantal keer afhaken. Echt een gemiste kans omdat in groente zoveel goeie bouwstoffen zitten die kinderen in de groei hard nodig hebben.

Spoony producten

Spoony haakt superleuk aan op de manier waarop kinderen kunnen leren om groente te eten. Dat doen ze op verschillende manieren. Onder andere door leuke spelletjes en heerlijke producten. Op de site www.spoony.shop kun je zien wat voor producten ze verkopen. Allemaal met (veel) verwerkte groente. Denk dan bijvoorbeeld aan linzenpasta of slurpsoep ‘to go’, waarbij kinderen in een handomdraai zo 160 gram groente binnen krijgen. Ook hebben ze pakketten waarbij je met je kinderen iets lekkers en gezonds kunt maken (zie de foto hieronder). Spoony werkt met biologische producten, daarnaast zijn de producten geheel vegan en veelal glutenvrij. Er zit weinig zout in en ze bevatten geen toegevoegde suikers, E-nummerS, smaakversterkers, palmvet en andere dingen die je zelf ook niet in je eten zou stoppen.

Spoony spelletjes

Bij sommige producten zit een spelletje. Dit spelletje zit aan de verpakking van het product en de spelletjes wisselen ook na verloop van tijd. Dus je kinderen blijven uitgedaagd. Met deze spelletje nemen ze op een grappige manieren happen van hun eten. Er zit ook een houten dobbelsteen bij en de pionnen van het spel druk je uit het karton. De spelletjes zijn bewezen effectief in de leeftijd van 3 tot 10 jaar. Naast dit alles organiseert Spoony voor buitenschoolse opvang workshops en leveren ze ‘Doe het zelf pakketten’. Op die manier kunnen kinderen groente en kruiden leren proeven, ruiken en gebruiken. Daarnaast leveren ze ook verse soepen met eveneens een wisselend spel.

Wat vinden wij van Spoony?

Wij zijn echt superenthousiast over Spoony. Voor mijzelf als moeder vind ik dit een fijn ‘tegengeluid’ tegen al die kinderproducten die in de winkels liggen waar toch teveel suiker en zout aan is toegevoegd. Ik wil graag dat mijn kinderen de pure smaak van groente leren eten en waarderen, in plaats van dat hun smaakpapillen wennen aan de te zoete en zoute smaken van de normale voedingsproducten. Daarnaast vinden de kinderen de spelletjes natuurlijk heel leuk en ook de pakketten waarmee we zelf aan de slag kunnen. Ik zeg, kijk vooral even op de site en doe mee met de winactie. Waarschijnlijk word je net zo enthousiast als ik. 😉

Kinderen groente eten

Winactie

Wil jij dit supertoffe pakket van Spoony (zie de foto hierboven) winnen? Dat kan! Meedoen is makkelijk:

Extra kans? Dat kan:

Extra kans maak je als je:

  • Zowel via Facebook als via Instagram meedoet,
  • Niet volgens boekje ook volgt op Pinterest,
  • andere ouders tagt onder het Facebookbericht (voor elke tag doe je een keer extra mee),
  • het Facebookbericht deelt,
  • andere ouders tagt onder het Instagrambericht (voor elke tag doe je een keer extra mee),
  • het Instagrambericht hierover deelt in je stories met een tag naar Niet volgens boekje.

Lees ook de actievoorwaarden.

Er is een winnaar: Ilse van den Nieuwenhuizen. Gefeliciteerd, je mag contact met me opnemen.

Deze winactie is een samenwerking tussen Spoony en Niet volgens boekje.

Like en volg ons op

Auteur

Mijn naam is Geke Douw. Ik ben getrouwd en moeder van drie kinderen. Twee prachtige en ondernemende jongens en een schattig maar minstens zo ondernemend meisje. Ik vind het ouderschap een super mooie leerschool, een school waar je nooit uitgeleerd raakt.

Reacties

16 mei 2020 bij 19:07

Wat leuk is dit! Wij maken graag gezonde dingen, dus zou een leuk alternatief zijn om eens te proberen!Liesbeth
16 mei 2020 bij 19:30

Dit maakt mij nieuwsgierig! Ons zoontje van net 3, at eerst alles! Maar wordt nu kieskeurig. Betrekken bij het bereiden en spelletjes daar is hij wel gevoelig voor!Claudia Diependaal
17 mei 2020 bij 16:11

Ik loot met veel plezier mee. 😍 Ik ben echt zo benieuwd! 😍 Fingers crossed 🤞🤞 Dit is echt een fase van onze kleinkinderen, niet willen eten. Dus ik stop ze zo wel eens een stuk komkommer toe etc. Of maak bordjes met vanalles erop. Dan is het wel grappig om te zien, dat meestal de gezonde dingen, toch wel als 1e gepakt worden. Omdat ze erin mogen prikken. Ik loot met veel plezier mee voor deze leuke #ACTIEMarian B
21 mei 2020 bij 14:40

We hebben hier best moeilijke eters wat gezond eten soms best tot een uitdaging maakt. Daarom ben ik wel erg nieuwsgierig naar Spoony. Ik loot daarom graag mee.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Volg ons op: