Opvoeden is moeilijk
Opvoeden / Ouders

Opvoeden is niet makkelijk

Opvoeden is een flinke taak. Voor veel mensen de belangrijkste taak in hun leven. Maar opvoeden is ook niet makkelijk, het blijft soms zoeken en bijsturen. Op de site van Niet volgens boekje lees je geregeld een blog over opvoeden vol met tips die misschien bruikbaar voor jou zijn. Daarom heb ik in deze blog een verzameling neergezet van de 10 bestgelezen blogs over opvoeden. Welke van deze blogs is jouw favoriet?

10. Leeftijd dat je kind alleen thuis kan zijn

Op plek 10 staat de blog over op welke leeftijd kinderen alleen thuis kunnen zijn. Toen ik vorig jaar deze blog schreef moest ik er nog niet aan denken om mijn kinderen af en toe alleen thuis te laten. Grappig eigenlijk hoe snel dat kan veranderen. Ik moest een flinke drempel over, maar inmiddels blijven mijn oudste twee heel af en toe even een uurtje alleen thuis. Wel pas ik een aantal tips toe die in deze blog staan, dat voelt gewoon veiliger.

9. Wel of niet genderneutraal?

In de blog wel of niet genderneutraal gaat het er over of je je kinderen wel of niet genderneutraal op zou willen voeden. In deze blog probeer ik de voor- en nadelen uit te lichten en vertel ik over hoe ik een soort middenweg probeer te vinden bij mijn jongste zoontje en mijn dochtertje.

8. Tips voor overgangsmomenten

Opvoeden heeft natuurlijk veel te maken met dagelijks leven met de kinderen. Op een dag gebeuren er veel verschillende dingen zoals eten, spelen, weggaan of naar bed gaan. De momenten daartussen noem je overgangsmomenten en gaan bij veel gezinnen zelden heel soepel. In deze blog over overgangsmomenten lees je tips over hoe je met dit soort overgangsmomenten om kunt gaan zodat ze soepeler lopen en het dus ook gezelliger blijft thuis. Een van de tips vind ik hier thuis goed werken, namelijk het gebruiken van liedjes. Juf Roos heeft een aantal herkenbare liedjes die vooral voor de wat kleinere kinderen goed kunnen helpen.

7. Hoe kinderen toch wat groente binnen krijgen

Heb jij een kind dat goed groente eet? Gelukkig maar! Niet elk kind eet goed groente en sommige kinderen kunnen dat zo hardnekkig weigeren dat ze hun ouders tot wanhoop kunnen drijven. In deze blog over hoe kinderen toch wat groente binnen krijgen lees je tips die kunnen helpen. Gangbare tips, maar ook wat minder gangbare tips.

6. Heb jij ook zoveel speelgoed in huis?

De hoeveelheid speelgoed in huis vind ik niet altijd fijn. Op de één of andere manier komt er vaak speelgoed binnen, maar ze spelen er lang niet altijd mee. Sterker nog, onderzoek heeft aangetoond dat kinderen beter spelen als er minder speelgoed in huis is. Daarom lees je in deze blog hoe je de hoeveelheid speelgoed in je huis kunt beperken.

5. Waar is een driftbui goed voor?

Heb jij ook een driftkikker in huis? Dat is natuurlijk lang niet altijd leuk. Toch zijn er ook positieve kanten aan en de driftbuien hebben een belangrijke functie. Je leest er meer over in deze blog over waar driftbuien goed voor zijn.

4. Tips om te lachen met je kinderen

Natuurlijk is opvoeden een serieuze taak. Maar het is een stuk leuker en ook makkelijker als je veel met je kinderen lacht. In deze blog over lachen met je kinderen lees je waarom lachen met je kinderen zo belangrijk is en ook hoe je dat bewuster en meer kunt doen.

3. Als je kind niet luistert

Kinderen die niet luisteren. Eerlijk gezegd is dit één van mijn grootste frustraties tijdens het opvoeden. Gelukkig zijn er wel manieren van communiceren die er aan bijdragen dat kinderen beter luisteren. Je leest ze in deze blog over als je kind niet luistert.

2. Kleine cursus gebaren voor het hele gezin

Wij leren onze kinderen gebaren. De reden dat wij dit doen heeft te maken met iemand uit onze omgeving die er afhankelijk van is. Maar ook als je dat niet hebt is het heel leuk en verrijkend voor kinderen om gebaren te leren. In deze blog over gebaren geef ik je een minicursus over een paar gebaren die veel voorkomen in het dagelijks leven van kinderen. Lijkt het je wat om gebaren te leren? Het boek dat je hieronder ziet hebben wij thuis ook en gebruiken we heel vaak. 1500 gebaren worden heel duidelijk beschreven zodat je ze goed kunt leren.

1. Als je kind vroeg wakker wordt

Een van de eerste blogs die ik schreef ging over als je kind te vroeg wakker wordt. Het grappige is dat deze blog echt met kop en schouders boven de rest uit steekt wat aantal lezers betreft. Daarom staat hij dus ook met stip op nummer 1.

Ik ben natuurlijk wel benieuwd, welke blog van deze 10 vind jij nuttig? Laat het weten in de reactie hieronder of op Facebook of Instagram!

Deze tekst kan affiliate links bevatten, dat betekent dat nietvolgensboekje eventueel commissie krijgt zonder dat jou dat iets extra’s kost.

Like en volg ons op

Auteur

info@nietvolgensboekje.nl
Mijn naam is Geke Douw. Ik ben getrouwd en moeder van drie kinderen. Twee prachtige en ondernemende jongens en een schattig maar minstens zo ondernemend meisje. Ik vind het ouderschap een super mooie leerschool, een school waar je nooit uitgeleerd raakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Volg ons op: