Verschil jongens meisjes
Kinderen / Kleuter / Ouders / Persoonlijke verhalen / Peuter / Schoolkind

Verschil tussen jongens en meisjes? Deze moeders vinden dit…

“O een meisje, nou heel veel sterkte dan!” Dat is wat ik geregeld te horen kreeg nadat mijn jongste was geboren. Na twee jongens had ik nu een meisje gekregen. Ik was licht verbaast toen ik deze reacties hoorde. Ik dacht altijd dat jongens vooral veel schreeuwen, rennen, gooien en rommel maken en dat meisje rustig aan de tafel kraaltjes gingen rijgen. Dat eerste had ik met mijn eigen wildebrassen wel ervaren, van dat tweede wist ik wel dat dat heus niet bij elk meisje zo is. Maar ergens dacht ik toch dat meisjes rustiger en dus makkelijker zouden zijn. Ik was dus enigszins verbaast over de reacties die ik kreeg na de geboorte van mijn jongste. Het maakte me ook nieuwsgierig, zijn er nou echt duidelijk verschillen tussen jongens en meisjes? Ik stelde verschillende moeders die beide geslachten in hun gezin hebben de vraag wat zij het verschil vinden tussen hun jongens en hun meisjes. Dit zijn hun antwoorden.

Priscilla

Ik heb vijf meiden en drie jongens en ze zijn inderdaad heel verschillend! De jongens zijn meer layed back en relaxed. Ook een stuk ondernemender en inventief. De meiden zijn wat mieperiger, genieperiger en als puber zijn ze soms echte dramaqueens! Daarnaast zijn jongens veel aanhankelijker bij mama.

Viola

Ik heb twee jongens (15 en 9 jaar) en een meisje van (5 jaar). En ze zijn inderdaad heel anders. Mijn dochter is kattiger, krabbelt en kan krijsen alsof er een alarm afgaat. Als ze iets wil en niet mag dan blijft ze doordrammen of gaat ze zelf op onderzoek uit. Ze kan heel boos worden en ze is ook heel goed in haar broers pesten en irriteren. Maar ze kan ook heel lief in haar eentje spelen, ze is zelfstandiger, was sneller zindelijk en geeft niet op als haar iets niet lukt.

Chantal

Ik heb na twee jongens ook een meisje gekregen die eind april twee jaar wordt. Wow wat een verschil met onze jongens! Het is een klein pittig ding met een eigen willetje. Een heerlijk meisje, maar als het haar niet zint ligt ze op de grond te stampvoeten. Ze blijft veel langer in haar boosheid hangen, kan veel minder hebben waardoor ze sneller huilt. Ze maakt ook echt andere keuzes qua speelgoed, ze kiest meer meisjesspeelgoed. Een tijdje geleden ben ik bevallen van onze derde zoon en nu zie je ook veel verschil met hoe zij en hoe haar broers er mee omgaan. De jongens blijven een paar minuutjes erbij en zijn er dan weer klaar mee. En onze meid is echt een moedertje. Ze vindt het fantastisch en kan er niet vanaf blijven. Aan de andere kant kan ze ook net zo hard ravotten als de jongens. Ik zie echt een duidelijk verschil tussen jongens en meisjes en ik vind het heerlijk!

Lees ook: Wel of niet genderneutraal opvoeden

Inge

Of ik verschil zie tussen jongens en meisjes? Ja en nee. Onze dochter trekt zich veel op aan de jongens en ze hebben ook dezelfde interesses. Maar ze heeft soms wel echte meltdowns wat de jongens nooit hebben gehad.

Faat

Na drie jongens hebben we nu ook een meisje, ze is een echt nakomertje. En er is wel verschil vind ik. Mijn dochter is echt een diva en wij vinden dat allemaal geweldig. Daar staat ze dan als vijfjarige haar oudere broers de les te lezen. Het is echt onze zonnestraal.

Fenna

Hier ook twee jongens en een meisje. Eén jongen is qua uiterlijk een echte jongen maar kan ook van die diva dingen hebben zoals dat alles netjes moet, niet met joggingbroek op straat enzo. Eén jongen is echt een jongen, ook in gedrag. Hij is slordig, stoer en hardhandig. Mijn dochter kan goed met ze spelen met de auto’s of crossen. Maar ze heeft ook echte meisjes dingen. Ze leest hen wel vaak de les omdat ze toch best bijdehand is. Dat zijn de jongens niet zo. Als mijn dochter iets wil dan moet het ook direct. Ook vind ik de ontwikkeling anders. Mijn dochter is heel vlot. Maar of dat komt omdat ze een meisje is, dat vind ik lastig te beoordelen.

Verschil jongens meisjes

Belinda

Ik vergeet nooit meer de reactie van mijn man toen we na twee jongens een meisje kregen. De eerste maanden riep hij dat het onzin was dat er verschil in zat: ‘Jongen, meisje, het huilt, eet, poept en plast, so what’s new?’ Na een maand of zes riep hij dit steeds minder, tot hij op haar eerste verjaardag toegaf: ‘Meisjes zijn toch heel anders’, haha. Ik moet eerlijk zeggen, we hebben drie jongens en een meid en ik zeg altijd: ‘Jongens halen me het bloed onder de nagels vandaan, onze meid peutert ze er af’. Ook in mijn kinderopvang merk ik verschil tussen jongens en meisjes, ook al spelen beide met auto’s en poppen.

Anne

Ik zie een heel groot verschil tussen jongens en meisjes! Ik heb eerst twee meiden en daarna twee jongens. En ik zal maar zo zeggen: ‘De jongens zijn echt jongens!’ De meiden zijn bij ons rustiger, voorzichtiger, makkelijker en meegaander. De jongens zijn lomp, niet voorzichtig, baldadig maar soms wel enorm komisch!

Eva

Hier ook twee jongens en daarna een meisje. Mijn twee jongens zijn heel verschillend op alle vlakken. Mijn dochtertje en de jongste van de jongens hebben veel gemeen. Maar ik begrijp wel wat mensen bedoelen als ze zeggen dat meisjes anders zijn. Onze dame is een echte dramaqueen!

Er is ook een boek dat gaat over het verschil tussen het jongensbrein en het meisjesbrein. Superboeiend en te koop bij bol.com!

Like en volg ons op

Auteur

info@nietvolgensboekje.nl
Mijn naam is Geke Douw. Ik ben getrouwd en moeder van drie kinderen. Twee prachtige en ondernemende jongens en een schattig maar minstens zo ondernemend meisje. Ik vind het ouderschap een super mooie leerschool, een school waar je nooit uitgeleerd raakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Volg ons op: