Ouderschap gehersenspoeld
Ouders / Ouders zijn

20 signalen dat je gehersenspoeld bent door het ouderschap

Het ouderschap zorgt voor een flinke verandering in je leven. Bij het krijgen van kinderen krijg je er ineens een enorme verantwoordelijkheid bij. Jij als ouder moet er voor zorgen dat je kinderen eten en drinken krijgen, het niet te warm of te koud hebben, geen pijn hebben, niet in gevaarlijke situaties komen, gezond blijven, gehaald en gebracht worden, opgevoed worden en genoeg liefde en aandacht krijgen. En dat 24/7. Foi, ga er maar aan staan, dat neemt heel veel hoofdruimte in beslag! Niet zo gek dus dat je je door het ouderschap licht gehersenspoeld kunt voelen. Dit zijn signalen die daarop kunnen wijzen.

Je bent licht gehersenspoeld door het ouderschap als je…

 1. …aan de billen van je kind ruikt om er achter te komen of hij gepoept heeft en je niet begrijpt waarom andere mensen er zo raar naar kijken.
 2. …niet meer begrijpt wat je er ‘vroeger’ aan vond om tot laat in de avond de stad in te gaan. Een goeie nacht is toch echt het hoogst haalbare?!
 3. …waar dan ook een klein rond voorwerp ziet liggen en je het meteen oppakt voordat je dreumes/peuter dat in zijn mondje doet. Ook als diezelfde dreumes/peuter daar op dat moment helemaal niet is.
 4. …de stad in gaat om even ‘iets leuks voor jezelf’ te kopen je thuiskomt met schattige kleertjes voor je nageslacht.
 5. …bij een potentieel gevaarlijke situatie voor jezelf als eerste denkt: ‘O nee, straks moeten de kinderen zonder mij verder!’
 6. …met spuugvlekken in je kleren rondloopt en je totaal niet overweegt om andere kleren aan te trekken.
 7. …te pas en te onpas de laatste foto’s van je kroost aan anderen wil laten zien.
 8. …serieus vindt dat je huis best netjes en schoon is terwijl er onder de tafel kruimels en nog wat verdwaalde rozijntjes liggen, de grond bezaaid is met duplo en op de keukenkastjes vlekken zitten op kindervingers hoogte.
 9. …het heel normaal vindt dat je in je sloffen op zoek gaat naar je sleutels omdat dat serieus een plek is waar ze kunnen liggen.
 10. …bij elke leuke situatie denkt: ‘Ach wat zijn ze leuk! Snel een foto maken!’
 11. …dus ook in je telefoon heel erg goed moet zoeken als je een foto wil vinden waar je kinderen niet op staan.
 12. …merkt dat de gesprekken met je vriendinnen zonder kinderen soms wat stil vallen.
 13. …bij elk gek plekje op de huid van je kind je telefoon pakt om een foto te maken en te googelen om te kijken wat het zou kunnen zijn.
 14. …bij het zien van de afkorting ‘bv’ als eerste denkt aan ‘borstvoeding’ in plaats van ‘bijvoorbeeld’.
 15. …na een half uur pas merkt dat je steeds dat irritante liedje aan het zingen bent die je kinderen net op YouTube hebben gekeken.
 16. …reageert op een kind dat ‘mama’ roept, ook als je zonder je kinderen ergens bent.
 17. …huis vooral praktisch en grijpgraagvingertjesproof is ingericht.
 18. …inmiddels de deur van de wc niet eens meer dicht doet als je een ‘boodschap’ gaat doen omdat je weet dat die toch weer wordt open gedaan of ergens binnen de kortste keren een kind gaat gillen.
 19. …ook als je alleen in de auto zit gedachteloos luistert naar de kindercd die in de autoradio zit.
 20. …helemaal uit je dak gaat van een lege wasmand. Want zeg nou zelf, dat is toch een fantastische prestatie!!!

Misschien ook een leuke suggestie voor jou: Wat je niet dacht ooit te zeggen totdat je kinderen kreeg

Deze tekst kan affiliate links bevatten, dat betekend dat nietvolgensboekje eventueel commissie krijgt zonder dat jou dat iets extra’s kost.

Like en volg ons op

Auteur

info@nietvolgensboekje.nl
Mijn naam is Geke Douw. Ik ben getrouwd en moeder van drie kinderen. Twee prachtige en ondernemende jongens en een schattig maar minstens zo ondernemend meisje. Ik vind het ouderschap een super mooie leerschool, een school waar je nooit uitgeleerd raakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Volg ons op: