Verjaardagstaart
Eten / Recepten

De mooiste verjaardagstaart van chocolade

Als een kind jarig is dan moet er natuurlijk ook taart komen! En wat is er dan lekkerder dan zelf een heerlijke en mooie chocoladetaart te maken die past bij jouw kind? Een chocoladetaart kun je natuurlijk op heel veel verschillende manieren maken. In deze blog lees je één van die manieren als een soort basisrecept. Na het recept vind je nog inspiratie hoe jij je chocoladetaart kunt versieren zodat het een verjaardagstaart voor jouw jarige Job of Jet wordt!

Basisrecept verjaardagstaart

Ingrediënten

 • 450 pure chocolade
 • 200 gram boter (+ nog extra om in te vetten)
 • 4 eieren
 • 2 zakjes vanillesuiker
 • 250 gram suiker
 • 125 gram zelfrijzend bakmeel
 • 125 amandelmeel
 • 200 gram aardbeien (vers of ingevroren)
 • 250 gram mascarpone
 • Decoratie, afhankelijk van wat voor taart je wilt maken
 • Bakvorm, welke vorm je ook maar wilt gebruiken

Werkwijze

 • Leg ruim van tevoren de eieren in een bakje warm water. Het bakproces gaat het beste als de ingrediënten goed op temperatuur zijn.
 • Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de bakvorm in of bedek het met bakpapier.
 • Breek 250 gram chocolade in stukjes, doe de chocolade en de boter in een hittebestendige kom en zet het op een pan met zachtjes kokend water op het vuur. De kom mag het water niet raken. Laat zo de chocolade en de boter langzaam en al roerend smelten. Als het goed gesmolten en gemengd is laat je het mengsel wat afkoelen.
 • Klop de eieren, de suiker en de vanillesuiker met een elektrische mixer op tot een lichtgele, luchtige massa. Voeg het chocolade-botermengsel toe. Doe de mixer uit als alles goed gemengd is.
 • Schep de zelfrijzend bakmeel, de amandelmeel en de aardbeien met een spatel door het beslag.
 • Doe het beslag in de bakvorm en bak het ongeveer 60 minuten in de oven. Laat de taart goed afkoelen voordat je gaat decoreren.
 • Smelt voor het topping de resterende chocolade in een hittebestendige kom zoals hierboven beschreven. Haal de kom van de pan en roer de mascarpone er doorheen. Besmeer de taart met het chocolade-mascarpone mengsel en het decoreren kan beginnen!

Decoratie inspiratie

Je hebt nu een heerlijke chocoladetaart gemaakt. Maar voor een echt leuke verjaardagstaart voor een kind is er natuurlijk nog decoratie nodig. De mogelijkheden zijn natuurlijk eindeloos. Hieronder heb ik wat inspiratie voor je op een rijtje gezet.

Wegentaart

Een taart in de vorm van hoe oud je kind wordt waar een weggetje van is gemaakt is natuurlijk erg leuk! En je hebt vast wel een paar auto’s in huis zwerven die een mooi plekje op de taart kunnen krijgen. De lijnen van de weg kun je maken met royal icing of botercrème met eventueel een kleurstof. Of natuurlijk van rolfondant.

Bloementaart

Deze taart is natuurlijk superschattig. Voor de decoratie gebruik je (kleine) smarties en de bloemblaadjes maakt je weer van royal icing of botercrème met voedingskleurstof.

Lees ook: Pannenkoeken variatie recepten

Bloementuin

Als je een vrolijke taart wil dan is deze wel geschikt. Je hebt dan een wat langere bakvorm nodig. Rondom de taart doe je chocoladekoekjes en aan de bovenkant doe je snoepjes in de vorm van bloemetjes op satéprikkers. Om de bovenkant van de taart nog meer op aarde te laten lijken kun je nog fijngehakte vlokken over de taart strooien voordat je de bloemen in de tuin zet.

Verjaardagstaart

Pandataart

Deze verjaardagstaart hebben mijn man en ik een paar week geleden voor de verjaardag van ons dochtertje gemaakt. Haar lievelingsknuffel is een grote pandabeer genaamd ‘Pamboe’, dus we konden het niet laten om een ‘Pamboetaart’ te maken. Voor de decoratie hebben we ronde koekjes gekocht en aan de zijkant geplakt. Bovenop de taart liggen fijngehakte vlokken (puur en melk) en de pandabeertjes en de bamboe is van zwarte, witte en bosgroene rolfondant.

Dinotaart

Speelgoed kun je vaak heel goed gebruiken voor het decoreren van je taart. Hier zie je een hele stoere dinotaart. De bovenkant is bestrooid met fijngehakte noten. Verder heb je een dino en een vlaggenlijntje nodig. En natuurlijk kaarsjes of iets anders waarmee je kunt zien hoe oud je kind wordt!

Werkplaats

Je kunt ook een werkplaats maken van je taart. Je kunt het recept van hierboven twee keer maken om meerdere lagen te maken voor je taart. Met rolfondant kun je een weg maken en met speelgoed kun je er een mooie werkplaats van maken.

Uiltje

Je kunt op een vrij eenvoudige manier ook een uiltje maken. Super schattig toch? De ogen kun je maken van Oreo koekjes die uit elkaar zijn gehaald en dan werk je het verder af met wat snoepjes.

Vlindertaart

Deze verjaardagstaart is in de vorm van een vlinder. Eigenlijk is het heel eenvoudig. Je maakt een ronde taart, snijd hem door midden en legt de helften neer zoals op de afbeelding te zien is. De afwerking is met smarties en suikerhartjes.

Regenboogtaart

Als laatst wilde ik deze regenboogtaart laten zien. Door de kleuren ziet hij er heel vrolijk uit. De decoraties doe je weer met smarties en onderaan de regenboog liggen marshmallows. Daar kun je mee aankomen op het feestje van je kind!

Dit vind je misschien ook wel lekker: 6 heerlijke recepten met pindakaas

Like en volg ons op

Auteur

info@nietvolgensboekje.nl
Mijn naam is Geke Douw. Ik ben getrouwd en moeder van drie kinderen. Twee prachtige en ondernemende jongens en een schattig maar minstens zo ondernemend meisje. Ik vind het ouderschap een super mooie leerschool, een school waar je nooit uitgeleerd raakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Volg ons op: