Overkapping
Ouders / Ouders zijn

Terrasoverkapping, het hele jaar door handig

Bijna zeven jaar geleden gingen we in het huis wonen waar we nu wonen. Tijdens mijn studententijd had ik in een flatje gewoond en ook dit keer kwamen we met ons toen acht maanden oude zoontje uit een flat. We hadden een tuin, dat vonden we echt fantastisch! Deze tuin had en heeft nog steeds ook een terrasoverkapping. Het grappige is dat we toen niet goed wisten wat daar handig aan is maar in de afgelopen jaren heb ik inmiddels ontelbaar vaak gedacht, sjonge wat is zo’n overkapping toch handig!

Overkapping

Handig in de warmere maanden

In het voorjaar, in de zomer en zelfs vaak ook in het najaar zitten we veel buiten. Dat is heerlijk! Ik maak er vaak een sport van om zoveel mogelijk buiten te eten en de kinderen vinden dat ook fantastisch. Doordat we een overkapping hebben kunnen we eerder in het jaar al buiten zitten en kunnen we dat ook langer doen, soms wel tot in oktober. Het blijft warmer onder de overkapping waardoor het een heerlijk plekje in de tuin is. Ook kunnen mijn man en ik ’s avonds langer buiten zitten met een wijntje zonder dat het genadeloos afkoelt. Daarnaast kan het ook heel praktisch zijn: je kunt langer in het jaar je was buiten hebben hangen onder de overkapping en als je het onder de overkapping hangt loop je niet het risico dat je was toch weer nat wordt door een plaatselijk buitje terwijl je zelf even weg bent.

Handig in de koelere maanden

Ook in de koelere maanden is een overkapping erg handig, zeker als je jonge kinderen hebt! Wat ik zelf geregeld heb is dat ik op de fiets aankom in de tuin en het stroomt van de regen. We zijn allemaal nat en koud. Maar goed, als ik dan in de tuin aankom moeten de kinderen van de fiets geladen worden. Dat duurt meestal even. Je kent het vast wel: kind voorop krijgt spontaan een driftbui omdat die het koud heeft, kind achterop blijft vastzitten met zijn laars aan het voetensteuntje en het kind dat zelf op de fiets is krijgt zijn standaard niet goed naar beneden. Op zo’n moment vind ik het superfijn dat ik dit allemaal onder de overkapping kan regelen omdat ik dan droog sta en ik niet het gevoel heb dat het snel moet. Ook is het bijzonder handig dat de kinderen hun modderlaarzen buiten uit kunnen trekken en ze daar gewoon kunnen laten staan zonder dat er de volgende dag een plasje water in staat. En dat scheelt binnen aan stofzuigen en dweilen, wat voor de meeste moeders geen hobby is. 😉

Overkapping

Een overkapping is maatwerk

Je tuin en woning hebben een eigen stijl. Niet elke overkapping staat daar mooi bij. Metalura is een groeiend bedrijf dat glassystemen op maat levert. Op de site van Metalura kun je verschillenden producten vinden die ze leveren. Denk dan bijvoorbeeld aan balkonbeglazing, een terrasoverkapping of een tuinkamer. Metalura levert maatwerk, dus voor elke tuin of balkon is er wel een oplossing te bedenken. Wil je inspiratie dan kun je zowel met als zonder afspraak langskomen in hun Experience center. Wil je graag dat ze bij jou thuis langskomen? Ook dat kan geregeld worden. Metalura regelt ook de montage en ze hebben een fijne garantieregeling zodat je onbezorgd kunt genieten van je eigen overkapping.

Een terrasoverkapping: iets voor jullie?

Wil jij ook een plek in je tuin dat binnen met buiten verbindt? Waar je kinderen toch buiten kunnen spelen ondanks dat het regent, waar de vieze laarsjes en schoenen onder kunnen staan en waar jullie zelf heerlijk onder kunnen zitten? Wij hebben hele positieve ervaringen met een overkapping, dus misschien is het ook wel wat voor jullie.

Dit vind je misschien ook wel een leuke blog:Taakverdeling mannen en vrouwen eerlijk?

Deze blog is in samenwerking met Metalura.

Deze tekst kan affiliate links bevatten, dat betekend dat nietvolgensboekje eventueel commissie krijgt zonder dat jou dat iets extra’s kost.

Like en volg ons op

Auteur

info@nietvolgensboekje.nl
Mijn naam is Geke Douw. Ik ben getrouwd en moeder van drie kinderen. Twee prachtige en ondernemende jongens en een schattig maar minstens zo ondernemend meisje. Ik vind het ouderschap een super mooie leerschool, een school waar je nooit uitgeleerd raakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wel of niet genderneutraal?

18 februari 2020

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Volg ons op: