Wat een man soms doet of zegt tijdens de bevalling
Ouders zijn / Persoonlijke verhalen / Zwangerschap

Wat een man soms doet of zegt tijdens een bevalling

Een bevalling is een bijzondere gebeurtenis. Soms mooi maar o zo pijnlijk! Wij vrouwen weten dat die pijn nergens mee te vergelijken is en dat je als bijstander maar beter lief en begripvol kan zijn. Sommige mannen voelen dat niet altijd haarfijn aan. Deze moeders vertellen over wat hun man deed of zei tijdens hun bevalling.

Priscilla

Mijn man vond het nodig om tijdens de bevalling een paar keer te zeggen: ‘Nog heel even, dan mag je weer filet american eten.’ Op dat moment kon me dat natuurlijk gestolen worden.

Femke

Mijn man was tijdens de hele bevalling selfies aan het maken. Waarschijnlijk had ik hem wat aangedaan als ik het had opgemerkt maar ik was helemaal in mijn bevallingsbubbel. Achteraf ben ik eigenlijk alleen maar blij dat hij het gedaan heeft want er zitten hilarische foto’s tussen.

Tatjana

Bij aankomst in het ziekenhuis om 2 uur ’s nachts vroeg de verpleegkunde wat hij wilde drinken, hij wilde koffie. Na de snelle bevalling vroegen ze het weer, mijn man antwoorde: ‘ja doe maar koffie, o wacht, mijn koffie is nog warm. Maar doe toch maar nog eentje.’

Ruth

Op het moment dat het hoofdje van mijn dochter er uit was mocht hij komen kijken van de gynaecoloog. Zijn reactie was: ‘Amai, die lijkt echt kei hard op mij!’ Dat is niet echt wat je op dat moment, na al die moeit, wil horen.

Kim

Bij allebei mijn bevallingen was ik heel verbaast dat er toch echt een baby uit kwam. De eerste keer zei ik ook drie keer: ‘Er komt een baby uit mij!’ Waarop mijn man zei: ‘Ja duhhh, had je dan een koe verwacht?’

Wat een man soms doet of zegt tijdens de bevalling

Maud

Mijn man bleef juist heel rustig tijdens de bevalling. Ik was de gene die riep of ze me gelijk konden steriliseren.

Daisy

Mijn man was er alleen bij de bevalling, de verloskundige was er nog niet. Ik zei tegen hem dat hij de baby mocht gaan vangen omdat ik het hoofdje voelde. Hij keek tussen mijn benen en zegt: ‘Ik zie niks!’ Letterlijk twee tellen later mocht hij inderdaad gaan vangen.

Annika

Mijn vriend zei tijdens de eerste bevalling: ‘Oh voelde je dat niet joh, die knip?’ Ik dacht alleen maar, hoe je kop joh, dat wilde ik niet weten. Bij de tweede zei hij: ‘Volgens mij heb je gepoept..’ Tja, bedankt voor het melden.

Hanneke

Mijn man heeft tijdens de bevalling in het ziekenhuis via zijn telefoon nog fietsen gekocht voor zijn werk. Hij voerde hele telefoongesprekken terwijl ik lag te puffen.

Akemi

Tijdens de bevalling zei mijn man: ‘Kan het niet wat sneller? Mijn dochter is al negen maanden niet gewassen, ze moet snel in bad.’ En toen hij de schaar zag liggen zei hij: ‘Leg die schaar maar wat verder want ik laat jullie nergens in knippen.’

Leoni

Het commentaar van mijn man na de bevalling was: ‘Zet er maar een extra hechting in.’

Linda

De vader van mijn kinderen zei tijdens mijn bevalling: ‘Mijn vrouw kan de pijn wel hebben hoor, het deed ook pijn toen ze er in gingen.’

Marline

‘Nou die wee viel echt wel mee liefje, het boogje ging niet zo hoog als die daarvoor.’ Maar toen pas zag hij dat het boogje nog even een extra hobbel kreeg. Ik heb toen iets heel lelijks tegen heb gezegd.

Ragna

Mijn vliezen waren niet gebroken tijdens de bevalling waardoor de baby werd geboren met de vruchtzak er omheen. Mijn man zei na de bevalling: ‘Het leek alsof je een ei aan het leggen was.’

Wat een man soms doet of zegt tijdens de bevalling

Mirjam

Terwijl ik stond te puffen en dood ging van de pijn vond mijn man het grappig om te zeggen: ‘Zal ik nu even een selfie maken voor op Facebook?’

Marion

Mijn man stootte tijdens de bevalling zijn teen aan het ziekenhuisbed. Het was toch wel een bijna dood ervaring.

Marja

Wij praten hier wel eens in ‘babytaal’. Dat is een dingetje van mijn ex en mij van vroeger en dat doen we nu allemaal nog en onze eigen partners doen gezellig mee. Zo zeggen wij wel eens als iemand zich zeer heeft gedaan: ‘Grote auwies, kleine auwies of geen auwies?’ Tijdens de bevalling, midden in een weeënstorm, toen ik echt kapot ging van de pijn, vond mijn man het kennelijk leuk om bij elke wee te vragen: ‘Grote auwies, kleine auwies of geen auwies?’ Je kan wel raden wat hij naar z’n hoofd geslingerd kreeg na een tijdje!

Heleen

Ik had tijdens de zwangerschap van mijn dochter een bevallingsjurk klaargelegd. Een enorme paarse soepjurk. Vrij onverwacht diende de bevalling zich aan en wilde ik snel naar het ziekenhuis. Ik schreeuwde dat vriendlief mijn paarse jurk moest halen. Hij kwam naar beneden met een zomerjurkje wat ik al tijden niet meer had gedragen. Door die enorme buik was het net een topje, mijn onderbroek kwam er onderuit en mijn borsten pasten er amper in. We hadden haast dus ik heb snel het jurkje aangetrokken en we gingen naar het ziekenhuis. Ik lag er in elk geval sexy bij.

Heb je deze blog al gelezen? Bevallen er nou wel of niet meer vrouwen bij volle maan?

Deze tekst kan affiliate links bevatten, dat betekend dat nietvolgensboekje eventueel commissie krijgt zonder dat jou dat iets extra’s kost.

Like en volg ons op

Auteur

info@nietvolgensboekje.nl
Mijn naam is Geke Douw. Ik ben getrouwd en moeder van drie kinderen. Twee prachtige en ondernemende jongens en een schattig maar minstens zo ondernemend meisje. Ik vind het ouderschap een super mooie leerschool, een school waar je nooit uitgeleerd raakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Volg ons op: