Alternatieve kerstboom
Creatief / Knutselen

Alternatieve kerstboom

De kerst staat voor de deur. Sinterklaas is weer terug naar Spanje en dat is voor veel mensen het moment om de kerstboom in huis te halen. Hoewel traditionele kerstbomen het nog altijd goed doen, kun je het ook heel anders aanpakken. Er zijn ook hele leuke alternatieve kerstbomen te bedenken. In deze blog vind je allerlei ideeën voor een leuke alternatieve kerstboom.

Alternatieve kerstboom

Kerstboombord

De kerstboom hierboven hadden wij vorig jaar. Ik zag een gewone kerstboom niet zitten omdat mijn jongste toen 11 maanden was. Ze kon goed kruipen en zelfs al een beetje lopen. Maar luisteren naar ‘nee dat mag niet’, dat zat er nog niet in. Dus om te voorkomen dat ik wekenlang de kerstboom moest gaan beschermen tegen grijpgrage vingers heb ik deze alternatieve kerstboom gemaakt.

Een opplak kerstboom

Je kunt ook een kerstboom maken met stickers op de muur of op een plank. Dit vinden kinderen vaak ook erg leuk om te maken.

De ophangkerstboom

Dit vind ik zelf een erg leuke alternatieve kerstboom. En makkelijk zelf te maken. Wat je hiervoor nodig hebt is:

  • Een paar houten stokken.
    Dit kun je natuurlijk vinden in het bos. Als je schone en rechte stokken wilt hebben dan kun je ook stokken zoals deze bestellen.
  • Dun of transparant draad.
  • Kerstballen in de kleuren die je mooi vindt.

Zigzag kerstboom

Met een mooie groene kerstboomslinger kun je op de muur de vorm van een kerstboom maken. Zo lijkt het duidelijk op een echte kerstboom maar hij neemt geen ruimte in. En o ja, hij laat geen naalden vallen, wat ook wel prettig is. Je kunt hem versieren met lampjes en ander moois.

Winterboom

Heb je een mooi fris en strak interieur? Dan vind je misschien een kerstboom minder mooi in je kamer staan. Dit is dan een prima en stijlvolle alternatieve kerstboom, met mooi grote dennenappels en frisse lampjes en kerstballen.

Washitape boom

Met Washitape kun je een mooie strakke kerstboom op je muur maken. Deze is met zwarte Washitape maar je kunt het ook met andere kleuren Washitape maken. Je kunt de boom afmaken met verschillende soorten slingers of stickers.

Oud papieren kerstboom

Als je het over een alternatieve kerstboom hebt, dan is dit er zeker een. Ik weet niet wat jij er van vindt maar ik vind het prachtig! Gewoon omdat hij zo origineel is. Er is flink wat mooi oud papier op de muur geplakt en deze zijn omrandt met een touw. Bedenk het maar eens!

Touwenkerstboom

Dit is ook een mooie alternatieve kerstboom. Hij is gemaakt van een lang touw die zigzag over de muur gaat in de vorm van een kerstboom. Het leuke is ook nog dat het touw van boven naar beneden gaat als zijne stam. Een paar mooie versiersels er aan en je boom is klaar.

Kersttakken

Voor een mooi kerstboom hoef je niet altijd een boom te hebben. Een paar kersttakken kunnen voldoende zijn om een leuke alternatieve kerstboom te maken.

Boom van versieringen

Normaal gesproken hang je versieringen in een (alternatieve) kerstboom. Maar in dit geval is de boom gemaakt van de versieringen zelf. Dat kan heel simpel zijn zoals bij deze, door de versieringen aan de muur te plakken met bijvoorbeeld Washitape.

Kerstboomladder

Je kunt heel goed een ladder gebruik voor je alternatieve kerstboom. Het mooiste is dan wel om een mooi decoratieve ladder te gebruiken, zoals deze van teakhout. Maar je kunt allerlei soorten ladders gebruiken.

Takkenboom

Ook met een paar takken uit een bos kun je een mooie kerstboom maken. Je kunt de takken eventueel schilderen in de kleuren die bij je interieur passen en ze knippen of zagen op de juiste maten.

Alternatieve kerstboom van servies

Wat vind je van deze boom van servies? Ik vind het echt grappig en heel origineel.

Kerstboom van wol

Op deze manier kun je met groene en bruine wol, een plank en een paar spijkers ook een leuke alternatieve kerstboom maken.

Alternatieve kerstboom

Knutselkerstboom

Kinderen vinden het vaak super leuk om zelf een kerstboom te maken. Dat is dan niet altijd helemaal stijlvol maar wel ontzettend leuk! Ze kunnen hun creativiteit er in kwijt en ze zijn natuurlijk trots op het resultaat. Zo heeft mijn zoontje deze kerstboom gemaakt die nu staat de schitteren in de vensterbank.

Meer alternatieven

Vind je het leuk om nog meer alternatieve kerstbomen te bekijken? Op onze Pinterestpagina staat een bord vol met alternatieve kerstbomen. Neem snel een kijkje, klik hier. En o ja als je het leuk vind kun je ons ook volgen op Pinterest.

En ken je deze blog al? Bakje tegen verveling

Deze tekst kan affiliate links bevatten, dat betekend dat nietvolgensboekje eventueel commissie krijgt zonder dat jou dat iets extra’s kost.

Like en volg ons op

Auteur

info@nietvolgensboekje.nl
Mijn naam is Geke Douw. Ik ben getrouwd en moeder van drie kinderen. Twee prachtige en ondernemende jongens en een schattig maar minstens zo ondernemend meisje. Ik vind het ouderschap een super mooie leerschool, een school waar je nooit uitgeleerd raakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pakjesavond abc

4 december 2019

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Volg ons op: