7 verschillen mannen en vrouwen koken
Eten / Ouders / Ouders zijn / Weten over eten

7 verschillen tussen als vrouwen of mannen koken

Kook jij of kookt jouw man? Of is het juist gelijk verdeeld bij jullie thuis? Ik moet je heel eerlijk bekennen: mijn man kan beter koken dan ik. Maar dat is tegenwoordig niet zo erg meer toch? Toch zijn er kleine verschillen tussen mannen en vrouwen in de keuken. Ik heb 7 verschillen tussen hoe vrouwen en hoe mannen koken voor je op een rijtje gezet met natuurlijk ook hoe dat bij ons thuis is.

1.      Vrouwen koken vaker dan mannen

Ik denk dat dit wel waar is. Mijn man werkt bijvoorbeeld lange dagen. En ik ben thuis bij de kinderen. Daardoor kook ik op werkdagen vrijwel altijd.

2.      Vrouwen kiezen voor makkelijk door de week

Vrouwen kiezen vaak dezelfde, eenvoudige, simpele en snelle gerechten door de week. Wellicht is dit inderdaad zo, maar weet je wel hoe moeilijk het is om elke avond weer iets spectaculairs op tafel te zetten? En daar komt ook nog bij dat er altijd wel iemand iets te zeuren heeft over het eten of het niet lust, haha! Hier thuis is dat mijn man die nog weleens een opmerking maakt. Oh en vaak hebben de mama’s natuurlijk ook een avondritueel voor de kinderen, waardoor er niet altijd even uitgebreid gekookt kan worden zoals manlief dat zou willen zien na een dag hard werken. Wij moeders zijn ook blij als we in de avond lekker op de bank kunnen ploffen toch? Wil je echt makkelijk koken? In deze blog vind je 10 lekkere recepten met maar vier ingrediënten.

3.      Mannen vinden dat ze beter kunnen koken

Vaak vinden mannen zelf dat ze beter kunnen koken dan hun vrouw. Tja, gezien punt 2 is dat niet zo onlogisch. Wij hebben zelf 3 dochters. Na het eten komt het ritueel dat bedtijd heet. Laat staan wat er voor het koken allemaal bij komt kijken. Je wil koken, maar kind 1 hangt aan je been terwijl kind 2 op de bank staat te springen. Oh en als dat niet erg genoeg is moet je dus in de tussentijd koken en opletten. Geen wonder toch, dat de moeders het liefst voor iets snels en simpels kiezen? Dit terwijl mannen vaak in het weekend koken en dus alle tijd hebben daarvoor. Daarbij hebben die kerels dan geen last van de kinderen om zich heen. Want natuurlijk is mama daar om op ze te letten zodat papa zijn gang kan gaan.

7 verschillen mannen en vrouwen koken

4.      Inspiratie

Mannen halen hun inspiratie van internet en vrouwen vallen vaak terug op de traditionele keuken of recepten die ze van hun moeder hebben. Ik denk dat dit waar is maar logisch ook gezien de redenen die hierboven staan beschreven. Onze mannen spelen dus gewoon vals, haha!

5.      Vrouwen jaloers op hun man

Sommige vrouwen zijn jaloers op de kookkunsten van hun man. Ik denk dat dit wel kan kloppen. Als mijn man roti maakt, nou dat is dan om mijn vingers bij af te likken! Het is ook best veel werk, maar ook hier geldt weer: aangezien hij dit altijd in het weekend doet is daar dan tijd zat voor.

6.      Mannen maken meer rommel

Mannen maken meer rotzooi tijdens het koken. Ik zeg: overduidelijk waar! Wanneer mijn man kookt dan ligt alles door elkaar. Wanneer ik iets wil opruimen dan is hij het vervolgens kwijt. Want voor hem ligt heel het aanrecht ‘georganiseerd’. Als vrouw zijnde snap je daar natuurlijk niks van.

7.      De afwas voor degene die kookt of toch niet…?

De afwas na het koken is voor degene die gekookt heeft, of nou ja, volgens de mannen dan. Natuurlijk is dit alleen wanneer de vrouw gekookt heeft. Want wanneer de man kookt is het alsnog de beurt van de vrouw om af te wassen! Hoe gemeen is dat mannen!?

Kinderen willen moeders kookkunsten

Maar zal ik je eens een leuk feitje vertellen? Wist je dat bijna dubbel zoveel kinderen de kookkunsten van hun moeder verkiezen boven de kookkunsten van hun vader? Het is echt waar!

Heb jij nog leuke verschillen tussen mannen en vrouwen in de keuken? Laat ze hieronder in een reactie weten.

Lees ook: Maak eens iets anders, maak een Poffert

Deze tekst kan affiliate links bevatten, dat betekend dat nietvolgensboekje eventueel commissie krijgt zonder dat jou dat iets extra’s kost.

Like en volg ons op

Auteur

info@nietvolgensboekje.nl
Mijn naam is Geke Douw. Ik ben getrouwd en moeder van drie kinderen. Twee prachtige en ondernemende jongens en een schattig maar minstens zo ondernemend meisje. Ik vind het ouderschap een super mooie leerschool, een school waar je nooit uitgeleerd raakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Volg ons op: