Dinovember
Activiteiten / Creatief / Kinderen / Kleuter / Peuter

Dinovember

Eén van de prachtige dingen van kinderen is dat ze een super rijke fantasie hebben en zich zo heerlijk kunnen verwonderen over dingen. Ik kan echt ontzettend genieten van de verbazing waarmee ze soms naar de wereld kunnen kijken, naar dingen die wij als volwassenen al lang normaal zijn gaan vinden. Ook vind ik het heerlijk om te luisteren naar de redenaties van mijn jongens, die niet altijd kloppen maar wel erg mooi in elkaar zitten. In tijden van internet waarmee je alles kunt opzoeken willen we niet dat kinderen deze verwondering, fantasie en creativiteit kwijtraken. Daar hadden twee ouders uit Amerika in 2013 iets op bedacht: dinovember! Inmiddels is het een grote rage geworden.

Wat is dinovember?

In november proberen ouders kun kinderen ervan te overtuigen dat de speelgoeddino’s die ze in huis hebben tot leven komen als ze slapen. De dino’s gaan in de nacht op avontuur en maken allerlei dingen mee. Zodra de kinderen wakker zijn verstenen ze in de positie waarin ze zich bevinden. Met als resultaat dat de kinderen de dino’s in een bepaalde ‘scene’ aantreffen waar de kinderen dan over na kunnen denken: “Wat zou er gebeurd zijn? Wat hebben ze gedaan en hoe hebben ze dat gedaan?” De verbeelding en fantasie van kinderen wordt zo op een hele leuke manier geprikkeld.

Hoe ga je te werk?

Lijkt jou het ook leuk om mee te doen met dinovember? De uitvoering is eigenlijk heel eenvoudig en je kunt het zo klein of zo groot maken als je zelf wilt. De meeste mensen hebben wel speelgoeddino’s in huis. Het is het makkelijkste dat de dino’s niet al te klein zijn, zoals deze, want dan kunnen ze ook dingen in hun poten houden. Dat is mooi voor de scene. Heb je geen dino’s in huis? Geen nood! Je kunt dinovember natuurlijk ook doen met andere speeltjes, bijvoorbeeld met knuffels, speelgoeddiertjes of speelgoedpoppetjes. Als de kinderen ’s avonds op bed liggen zet je de scene neer die je bedacht hebt. Als de kinderen dan in de ochtend wakker worden dan zien ze het tafereel. Je moet dan als ouder natuurlijk mee spelen dat je geen idee hebt hoe de dino’s daar gekomen zijn. Je kunt dit elke avond in november doen maar je kunt er ook voor kiezen om dat af en toe te doen.

Aankomst van de dino’s

Wil je helemaal in stijl van dinovember beginnen? Dan kun je de dino’s laten aankomen via een dino opgraaf kit. Of je kunt een dino uit een ei laten komen zoals deze. Zo zijn het niet de normale speeltjes die ze al (lang) in huis hebben die eerst niks deden en nu wel in één keer. Maar het zijn dan nieuwe dino’s die dus ’s nachts tot leven komen.

Waar haal je de inspiratie van dinovember vandaan?

Misschien ben je zelf heel creatief en vind je het fantastisch om tijdens dinovember alles zelf te bedenken. Loop jij niet altijd over van de inspiratie dan is er op internet genoeg inspiratie te vinden. Op Instagram en Facebook zijn er zelfs speciale pagina’s voor. En ik heb op de Pinterest van Niet volgens boekje een bord aangemaakt waar je inspiratie kunt vinden, klik hier! Je kunt ons ook op Pinterest volgen voor meer leuke ideeën.

Lees ook: Fantasiespel is belangrijk

Deze tekst kan affiliate links bevatten, dat betekend dat nietvolgensboekje eventueel commissie krijgt zonder dat jou dat iets extra’s kost.

Like en volg ons op

Auteur

info@nietvolgensboekje.nl
Mijn naam is Geke Douw. Ik ben getrouwd en moeder van drie kinderen. Twee prachtige en ondernemende jongens en een schattig maar minstens zo ondernemend meisje. Ik vind het ouderschap een super mooie leerschool, een school waar je nooit uitgeleerd raakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Volg ons op: