Zelf speelgoed maken
Creatief / Spelen

Zelf speelgoed maken is het allerleukste

Je kunt speelgoed kopen waarbij het heel duidelijk is wat het kind ermee moet doen. Je hebt ook speelgoed dat de fantasie van kinderen meer prikkelt en ze motiveert om iets zelf te bedenken en/of te maken. Mijn jongens van 7 en 5 zijn echte bouwers en kunnen met de meest uiteenlopende attributen in huis iets maken om er vervolgens mee te spelen. Ze maken een plan, beginnen met de uitvoering ervan en gaandeweg komen er steeds meer ideeën bij. Als het klaar is dan zijn ze apetrots dat ze zelf speelgoed kunnen maken en gaan ze er vervolgens heerlijk mee spelen. Ik hou van dit proces van creatief bezig zijn en zelf speelgoed maken en ik vind het super leuk als er speelgoed is dat dit proces kan ondersteunen.

Speeltastisch

Ik kwam op internet een erg leuke speelgoedwebshop tegen: www.speeltastisch.nl. Wat me positief verraste aan Speeltastisch is dat ze net wat ander speelgoed aanbieden dan het meeste ‘standaard speelgoed’. Het is speelgoed dat de fantasie van kinderen echt prikkelt. Speelgoed waar ze creatief mee aan de slag kunnen en waar ze dus ook niet snel op uitgekeken zijn. Precies dàt soort speelgoed wat ik leuk vind voor mijn kinderen dus.

Makedo, wat is dat?

Eén van de dingen die te koop zijn op de webshop zijn de sets van Makedo. Met Makedo kunnen kinderen zelf de mooiste dingen maken van oude dozen of stevig karton zoals speelgoed of andere werkjes. De set zelf is eigenlijk heel simpel. Het bestaat uit een flink aantal grote blauwe schroeven, een zaag en priem ineen en een schroevendraaier. In sommige sets zit ook een minitool, dat is een priem en een schroevendraaier ineen.

Een bedje voor de pop

Met een Makedo set kun je dus op een vrij makkelijke manier de meest mooie dingen maken van dozen of sterk karton. Mijn kinderen maken zoals gezegd het liefste zelf speelgoed, maar je kunt er van alles mee maken. De kartonnen onderdelen kun je eenvoudig aan elkaar krijgen door met de priem gaten te maken in beide stukken karton en vervolgens met de schroevendraaier een schroef te plaatsen. Wij zijn zelf aan de slag gegaan met een bedje voor de pop van mijn dochtertje. – Want ja, de pop moest steeds op de bank slapen en dat is ook zo zielig!- Van een doos die we nog hadden hebben we het bedje gemaakt. We hebben geknipt, gepriemd en gedraaid en het resultaat was prachtig, al zeggen we het zelf. Zowel de pop als haar poppenmoeder waren ontzettend blij met het nieuwe bedje.

Wat vinden wij van Makedo?

Wij zijn echt fan van Makedo. De kinderen kunnen hier zelf hun speelgoed mee maken om mee te spelen. Het maken er van is super leuk en daarna kunnen ze er heerlijk mee spelen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Naast dat het leuk is voor kinderen is het ook erg leerzaam. Ze worden uitgedaagd om iets wat ze willen maken uit te denken. Tijdens het uitvoeren lopen ze tegen dingen aan, bijvoorbeeld dat als je iets uitknipt dat je dan ook altijd een extra flapje mee moet knippen dat je nodig hebt voor de schroeven. Ze komen er achter wat wel en wat niet werkt en al doende leren ze hoe ze van een plan tot een bouwwerk kunnen komen. En het leuke is ook dat als ze niet mee spelen met het zelfgemaakte speelgoed, dan is het gewoon een kwestie van de schroeven er uit draaien en het karton in de papierbak doen. Daarna kunnen ze weer iets nieuws maken. Een Makedo set blijft dus leuk en uitdagend en ik denk dat hoe ouder ze worden, hoe ingewikkelder de constructies worden.

Zelf speelgoed maken

Wat kun je allemaal maken met Makedo?

Je kunt van alles maken met Makedo. Kinderen kunnen lekker creatief bezig zijn! Ik vond op Pinterest erg leuk voorbeelden. Bijvoorbeeld dit leuke speelhuisje en deze graafmachine. Allebei speelgoed dat je kinderen zelf kunnen maken met dozen en Makedo om er vervolgens mee te spelen. Kun jij wel wat meer inspiratie gebruiken? Ik heb op mijn Pinterest account een bord gemaakt met dingen die je met Makedo kunt maken. Neem gerust even een kijkje. Klik op deze link.

Wij kregen de Makedo set van Speeltastsich, bedankt!

Like en volg ons op

Auteur

Mijn naam is Geke Douw. Ik ben getrouwd en moeder van drie kinderen. Twee prachtige en ondernemende jongens en een schattig maar minstens zo ondernemend meisje. Ik vind het ouderschap een super mooie leerschool, een school waar je nooit uitgeleerd raakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winactie Snapstar Lola

21 oktober 2019

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Volg ons op: