Kamado
Eten / Weten over eten

Kamado barbecue ervaring

Yes! Het is zomer. De temperaturen lopen op, en we zijn veel buiten te vinden, heerlijk! Bij veel mensen, vooral mannen volgens mij, komt bij de eerste warme dagen meteen één gedachte heel sterk naar voren: barbecueën! Ik heb zelf twee jongens en het barbecueën moet dus overgebracht worden van vader op zoons. Een leuke en gezellige klus om te doen.

Kamado
Kamado

Goeie spullen

Je kunt op verschillende manieren barbecueën. De meest eenvoudige vorm is een roostertje met wat kooltjes er onder die je aansteekt. En op het roostertje leg je vlees en dan heb je je barbecue. Maar eerlijk is eerlijk: echt goed barbecueën, daar heb je ook goede spullen voor nodig. Want als je kwaliteitsspullen hebt kun je ook lekkerder producten maken.

Kamado barbecue

Heb jij wel eens gehoord van een kamado barbecue? Een kamado barbecue is een keramische barbecue in de vorm van een ei. Er zijn verschillende merken en modellen. Op de site van Kamado Express kun je zien welk mogelijkheden er allemaal zijn.

Zelf hou ik er wel van om verschillende manieren van koken uit te proberen, en ook nieuwe recepten. Wat ik daarom erg leuk vind, is dat er ook heel veel verschillende accessoires te verkrijgen zijn die horen bij de kamado BBQ. Voorbeelden daarvan zijn bijvoorbeeld een maïsvorm bakplaat, een meat stamper of een prachtige Dutch Oven. Zo wordt barbecueën meer dan alleen wat stukjes vlees op een rooster leggen met een stokbroodje met kruidenboter er bij. Zo kun je eindeloos variëren in het koken, en dat lekker buiten. Heerlijk toch!

Kamado bbq

Kookboeken en recepten

Oké, een eindeloze kook variatie. Dat klinkt natuurlijk super leuk en vooral super lekker natuurlijk. Maar wat moet je dan maken? Kamado Express heeft verschillende kookboeken te koop met allerlei informatie over barbecueën en lekkere recepten. En niet alleen over vlees, maar ook over bijvoorbeeld groente, wat ik zelf erg fijn vind. In tegenstelling tot de mannen hier in huis ben ik zelf niet zo heel erg van het vlees. Eén of twee stukjes is wel lekker, maar ik vind het fijn om ook wat meer variatie te hebben. Op de site van Kamado Express staan, naast de kookboeken, ook recepten om alvast uit te proberen op je kamado barbecue. Ook deze losse recepten zijn in verschillende categorieën, zoals vlees natuurlijk, maar ook van pizza deeg of tomatensaus en zelfs zoete gerechten. Het ziet er allemaal heerlijk uit!

The Fire Station

Kamado Express heeft een website en een fysieke winkel. In de winkel kun je de producten natuurlijk goed bekijken, maar er is ook een ruimte voor barbecue workshops. En hoe leuk is het om samen met je vrienden of collega’s zo’n barbecue workshop te doen! De winkel is gevestigd in een oude brandweerkazerne in Kaatsheuvel, genaamd The Fire Station.

Barbecueën voor het hele gezin

Zo kunnen we dus op een heerlijke manier de zomer in gaan. De mannen in ons huis kunnen tijdens het barbecueën hun hart ophalen. Maar ook de vrouwen in ons huis, mijn dochtertje en ik, kunnen tijdens het barbecueën genieten van wat wij lekker vinden.

Lees ook: 10 lekkere recepten met maar 4 ingrediënten

*Dit bericht is ontstaan vanuit een samenwerking met Kamado Express*

Like en volg ons op

Auteur

Mijn naam is Geke Douw. Ik ben getrouwd en moeder van drie kinderen. Twee prachtige en ondernemende jongens en een schattig maar minstens zo ondernemend meisje. Ik vind het ouderschap een super mooie leerschool, een school waar je nooit uitgeleerd raakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foto's ophangen

24 juni 2019

Jezelf opladen

1 juli 2019

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Volg ons op: