Wat vind papa eng
Ouders / Ouders zijn / Persoonlijke verhalen

Wat vindt papa eng?

Als er een baby komt dan gaat het veel over de moeder. Logisch natuurlijk, zij is zwanger, moet bevallen en meestal wordt er een borstvoedingspoging gedaan. Daarnaast hebben moeders het ‘magische moedergevoel’, dat in de meeste gevallen al begint als de vrouw de positieve zwangerschapstest in handen heeft. Maar de vader komt natuurlijk ook voor in dit plaatje. Voor vaders komt het vadergevoel vaak pas later op gang dan het moedergevoel bij moeders. Daarnaast is het ook voor de vader allemaal nieuw en geef toe, sommige dingen kunnen dan soms best eng zijn. Ik vroeg een aantal vaders naar hun angsten:

Hans

Waar ik in het begin heel veel moeite mee had was nageltjes knippen. En mijn zoon wassen in van die kleine badjes. Ik had altijd het gevoel dat ik hem verkeerd vast hield en dat ik hem zou laten verdrinken.

Erik

Ik vind het klemmetje op de navelstreng zo eng en vies! Ik ben altijd opgelucht als die er na een paar af valt.

Kees

Ik was bang iets verkeerd te doen met wassen, voeden of andere zorg. En ook om op de trap uit te glijden met de baby op mijn arm. Ook bij de pufcursus lette ik beter op dan mama, ik wilde het gewoon goed doen. Inmiddels gaat het vaderschap met goed af. Ik gooi en smijt met mijn kinderen van nu 8 en 5 jaar. Ik ben nu alleen wel bang dat ze beschadigd raken door de scheiding die ons heeft getroffen.

Lees ook: tips voor het sporten voor kinderen en volwassenen.

John

Ik heb eigenlijk niet zo heel veel met baby’s omdat ze zo klein en breekbaar zijn. Ik ben bang dat ik iets fout doe. Als ze kunnen lopen en praten worden ze leuker vind ik.

Raymon

Ik vond de bevalling echt vreselijk! Zo eng!

Kevin

Onze kleine meid had tijdens de bevalling in het vruchtwater gepoept en ik was super bang dat ze heel erg zou stinken als ze er uit was.

Eddie

Ik ben alleenstaande vader van mijn dochtertje van nu 7 maanden, en ik vind eigenlijk bijna alles eng, haha. Maar het meeste vind ik toch wel dat ik bang ben om haar tekort te doen. Ik wil haar meer geven dan dat mijn ouders me ooit hebben kunnen geven.

Luuk

Ik ben tijdens de bevallingen wel bang geweest. Bij de eerste was ik bang dat het niet zou passen. De tweede kwam te vroeg en was ik bang dat het niet zo zou gaan. Bij de derde was ik bang dat we niet op tijd in het ziekenhuis zouden komen. De laatste bevalling was een bad bevalling en ik was echt heel bang dat het water helemaal rood zou worden.

Marcel

Ik vond het echt super eng om de navelstreng door te knippen. Ik heb het wel gedaan!

Ruud

Toen mijn vriendin zwanger was, was ik bang dat als het een meisje zou worden dat ik dan te beschermend zou zijn.

Daniel

Ik ben super bang voor het moment dat mijn dochter gaat stappen en haar eerste vriendje krijgt. Ik moet er echt niet aan denken!

Frank

Ik heb een gruwelijke hekel aan kots. Als een kind spuugt dan ga ik echt over mijn nek. En ik kan ook niet tegen een doorgelekte luier. Laatst, toen mijn vrouw aan het werk was, had mijn dochter zich helemaal ondergepoept. Ik wilde niet de vieze kleertjes over haar hoofd doen, dus ik heb de romper halverwege kapot geknipt en haar in bad gezet. Zo kon ik haar vanaf een afstandje afspoelen. Ik vind dat zo vies!

Anne

Ik vond de bevalling wel eng omdat ik bang was dat mijn vriendin wat zou overkomen. Ze zag er zo moe en grijs uit!

Diego

Eigenlijk ben ik als papa veel bang voor dingen die komen gaan en of ik er wel ben als het nodig is. Nadat mijn zoontje was geboren stond ik meer aan zijn bed om te luisteren of alles nog wel goed ging dan dat ik in mijn eigen bed lag. Inmiddels is hij 4 jaar en gaat hij naar de basisschool. Ik zit me vaak druk te maken of hij het wel bij kan benen, maar dat doet hij wel. Er zijn zoveel dingen die hem kunnen beïnvloeden in zijn ontwikkeling en ik wil hem daarbij begeleiden. Je wil gewoon het beste voor je kind!

Lees ook: Tips voor overgangsmomenten.

Like en volg ons op

Auteur

Mijn naam is Geke Douw. Ik ben getrouwd en moeder van drie kinderen. Twee prachtige en ondernemende jongens en een schattig maar minstens zo ondernemend meisje. Ik vind het ouderschap een super mooie leerschool, een school waar je nooit uitgeleerd raakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Volg ons op: