Naar buiten challenge
Activiteiten / Kinderen

Lekker naar buiten challenge, voorproefje

Naar buiten gaan is heerlijk en is ook heel gezond. En wist je dat het je zelfs een gelukkiger gevoel geeft als je meer buiten bent? De meeste kinderen vinden het heerlijk om buiten te spelen. Buiten wordt hun fantasie meer geprikkeld en is er veel meer mogelijk dan binnen. Mijn jongens spelen het liefst buiten als ze uit school komen, en mijn dochtertje van nu 16 maanden komt geregeld met haar schoentjes aanzetten met de vragen de blik: ‘mama, gaan we naar buiten?’. Toch merk ik soms dat het me niet altijd lukt om lekker als gezin naar buiten te gaan. Natuurlijk, ik fiets veel en ik sport ook wel. Maar er is zoveel leuks te beleven buiten met je kinderen. Deze 10 dagen ‘lekker naar buiten challenge’ daagt je uit om samen lekker naar buiten te gaan.

Lekker naar buiten challenge

De ‘lekker naar buiten challenge’ bestaat uit 10 dagen verschillende buitenactiviteiten doen met je gezin. Elke dag is er iets anders leuks te doen. We gaan buiten en vaak ook op zoek naar de natuur. Meestal is de natuur niet heel ver weg. Er is vast wel ergens een park of een natuurspeeltuin ofzo. Ook is het goed om na te denken hoe je de ‘lekker naar buiten challenge’ gaat uitvoeren met je gezin. Iedere deelneemster heeft natuurlijk een andere gezinssamenstelling. Lukt een onderdeel echt niet met jouw gezin? Voel je dan vrij om de opdracht iets aan te passen zodat het voor jou wel uit te voeren is. Ook als je een keer een dag mist is dat geen ramp. Wees lief voor jezelf!

Alvast een voorproefje

1 juni 2019 gaat de 10 daagse ‘lekker naar buiten challenge’ van start. Doe je mee, dan ga je op zoek naar mooie dingen die buiten te vinden zijn. Je gaat meedoen met je kinderen. Je gaat voelen, je gaat kijken, noem maar op. Handig om in huis te hebben, maar niet noodzakelijk: kleren die vies mogen worden, iets met wielen (zoals een fiets, rolschaatsen, skelter…), een verrekijker en laarzen. Doe je mee, dan wordt je via de ‘vrolijke moeder’ groep op de hoogte gehouden.

Vrolijke moeders groep

De challenge wordt uitgevoerd in de groep ‘vrolijke moeder’. Ben je nog niet lid en wil je wel graag meedoen met de challenge? Klik dan snel op deze link, en meld je aan. Elke dag wordt er een opdracht van de ‘lekker naar buiten challenge’ uitgevoerd door iedereen die meedoet. Maak vooral veel foto’s en zet ze op de groep. Heb je vragen over hoe anderen het doen? Zet het ook gerust in de groep. Wil je het extra leuk maken tijdens de challenge, vraag dan andere moeders die je kent om ook mee te doen en nodig ze uit in de vrolijke moeders groep. Het is super leuk om samen met andere moeders en hun kinderen de opdrachten uit te voeren.

Jezelf uitdagen

Als je deze blog leest na 10 juni 2019 is het slecht nieuws dat je niet meer mee kan doen. De challenge is al geweest. Het goeie nieuws is wel dat je de challenge gewoon kunt lezen. Misschien haal je er wel fijne inspiratie uit wat je met je kinderen buiten kunt doen. Klik hier om 10 buiten tips te lezen. Uit deze challenge is ook een leuke groep moeders ontstaat in de groep ‘vrolijke moeders’. Voel je van harte welkom om je aan te sluiten bij de groep en lekker mee te kletsen over het moederschap. Klik hier om je aan te melden.

Lees ook: Met je kinderen naar buiten in de lente

Deze tekst kan affiliate links bevatten, dat betekend dat nietvolgensboekje eventueel commissie krijgt zonder dat jou dat iets extra’s kost.

Like en volg ons op

Auteur

Mijn naam is Geke Douw. Ik ben getrouwd en moeder van drie kinderen. Twee prachtige en ondernemende jongens en een schattig maar minstens zo ondernemend meisje. Ik vind het ouderschap een super mooie leerschool, een school waar je nooit uitgeleerd raakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Volg ons op: