recepten met 4 ingrediënten
Eten / Recepten

10 lekkere recepten met maar 4 ingrediënten

Je werkdag zit er op, snel de kinderen ophalen en naar huis. Als je thuis bent merk je dat eigenlijk best wel moe bent, en jij niet alleen, ook de kinderen zijn aan het mopperen. Snel koken en eten, dan kunnen ze lekker naar bed. Op zo’n moment van de dag heb je geen zin om uitgebreid ik de keuken te staan kokkerellen. Dan heb je behoefte aan een eenvoudig recept. Ook als je van jezelf niet zo’n keukenprinses bent is het fijn om makkelijke recepten te hebben met maar weinig ingrediënten. Hieronder vind je 10 lekkere recepten met 4 ingrediënten. Zit er iets voor jou bij?

recepten met 4 ingrediënten

Pompoensoep

Ingrediënten (4 personen)
 1. 1 pompoen (ongeveer 800 gram vruchtvlees)
 2. 2 bouillonblokjes
 3. 2 sinaasappels
 4. Peterselie
Omschrijving

Snij het vruchtvlees van de pompoen in stukjes. Breng 800 ml water aan de kook, voeg ook de bouillonblokjes toe. Voeg de pompoenblokjes toe en laat het 10 minuten doorkoken. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Rasp de schil van de sinaasappels. Doe de pan nog even terug op het vuur, voeg de sinaasappelrasp toe en roer het goed door. Voeg als laatste ook de peterselie toe. Nog een tip om de schil van de pompoen er makkelijker af te krijgen? Snij eerst de pompoen in grote stukken en leg ze even in kokend water. Haal dan de stukken er uit en haal de schil er af. Snij de stukken nog wat kleiner en kook de pompoen dan volgens de beschrijving hierboven.

bloemkoolsalade

Bloemkool salade

Ingrediënten (4 personen)
 1. 1 Bloemkool
 2. 3 Appels
 3. 300 gram Kaas
 4. Een paar eetlepels mayonaise
Omschrijving

Zet een grote pan met water op het vuur en breng het aan de kook. Snij de bloemkool ik kleine roosje. Leg de rauwe bloemkool even in het kokende water. Hou je van bloemkool dat nog bijna rauw is dan doe je dit kort, heb je de bloedkool liever wat meer gaar dan kan dit wat langer. Giet vervolgens de bloemkool af en laat het afkoelen. Snij ondertussen de kaas en appel in kleine blokjes. Doe alle ingrediënten door elkaar en voilà, een lekkere en gezonde salade! Als je het lekker vindt kan je de salade nog afmaken door er wat rozijnen door te doen. Wat gebakken aardappels erbij en je hebt een heerlijk verantwoorde maaltijd op tafel gezet!

Pannenkoeken

Ingrediënten (4 personen)
 1. 400 gram Meel of bloem
 2. 900 ml Melk
 3. 4 Eieren
 4. Zout
Omschrijving

Doe de meel of bloem, de melk, de eieren en het zout in een kom en mix het met een mixer tot een beslag. Zet een koekenpan op het vuur, doe er wat olie of boter in en schep met een soeplepel een beetje beslag in de pan. Bak het beslag even aan, als de bovenkant droog is kan de pannenkoek worden omgedraaid. Doe dit totdat het beslag op is. Dit is de meest eenvoudige manier van pannenkoeken maken. In een andere blog over pannenkoeken heb ik verschillende variaties van pannenkoeken beschreven.

Pannenkoeken variatie

Maaltijdomelet

Ingrediënten (4 personen)
 1. Aardappels (ongeveer 4 grote, of 6-8 kleinere)
 2. 6 Eieren
 3. 50 ml melk
 4. 1 Prei
Omschrijving

Schil de aardappels, snij ze in blokje en breng ze even aan de kook. Snij de prei in ringen. Zet een koekenpan op het vuur en doe er twee eetlepels olie in. Bak de gekookte aardappelblokjes even, en voeg daarna de prei toe. Breek de eieren in een kom en doe de melk er bij. Meng er met een garde een egaal geheel van. Schenk het eimengsel in de koekenpan over de aardappels en de prei. Laat de omelet gaar worden op een laag vuur. Doe eventueel een deksel op de pan zodat de omelet aan de bovenkant mooi gaar wordt zonder dat je hem om hoeft te draaien.

Stamppot rauwe andijvie met spekjes

Ingrediënten (voor 4 personen)
 1. Aardappels (ongeveer 4 grote, of 6-8 kleineren)
 2. Een zak andijvie
 3. Wat flinke scheuten melk
 4. Spekjes
Omschrijving

Schil de aardappels, doe ze in een pan met water en laat ze doorkoken. Als de aardappels gaar zijn, giet je ze af. Giet dan melk over de aardappels en stamp met een stamppotstamper de aardappels tot puree. Voeg de andijvie toe en meng het door de puree. Bak de spekjes in een koekenpan zonder boter gaar en voeg deze ook toe aan de puree. Meng goed, en je maaltijd is klaar.

pastarecept met 4 ingrediënten

Pasta pesto met kip en tomaatjes

Ingrediënten (voor 4 personen)
 1. 400 gram pasta (je kunt zelf kiezen welke pasta je het lekkerste vindt)
 2. Een paar eetlepels pesto
 3. 2 Kipfilets
 4. 1 bakje cherrytomaatjes
Omschrijving

Kook de pasta gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Snij de kipfilet in stukjes en de cherrytomaatjes in vieren. Bak in een koekenpan de stukjes kipfilet gaar. Voeg de pesto, de kip en de cherrytomaatjes toe aan de pasta.

Witlofsalade

Ingrediënten (4 personen)
 1. 2 stronken witlof
 2. 2 mandarijnen, of mandarijnpartjes uit blik
 3. Een paar handjes rozijnen
 4. Geraspte wortel
Omschrijving

Snij vanaf de onderkant van de witlof het hart van de witlof er uit. Snij de rest van de witlof in stukjes/reepjes. Doe het in een kom en doe de mandarijn stukjes en de rozijnen er bij. Rasp twee of drie winterpenen en doe dat ook in de kom. Meng het goed. Eventueel kun je nog wat azijn met suiker en water toevoegen, maar het kan ook zonder.

Preisoep

Ingrediënten (voor 4 personen)
 1. Olijfolie
 2. 1 prei
 3. 200 gram tuinkruiden soepgroente (zakje)
 4. 1 bouillonblokje
Omschrijving

Snij de prei in ringen. Verhit de olie in een hoge pan met een dikke bodem. Voeg de prei en de soepgroente toe aan de pan en bak het even door. Voeg 600 ml water en het bouillonblokje toe, breng het aan de kook en laat het ongeveer 10 minuten doorkoken. Haal dan de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer.

soep met 4 ingrediënten

Kokosrijst met mango en paprika

Ingrediënten (4 personen)
 1. 400 gram pandanrijst
 2. 1 blikje kokosmelk
 3. 1 mango
 4. 3 verschillende kleuren paprika’s
Omschrijving

Doe de kokosmelk in een pan, doe er een scheut water bij en breng het aan de kook. Voeg de pandanrijst toe en laat het 15 minuten doorkoken. Let goed op de rijst en schep het af en toe even door. Als er te weinig vocht is, voeg dan wat extra (heet) water toe. Zorg dat je aan eind niks hoeft af te gieten, maar dat je de rijst bijna droog kookt. Snij de mango en de paprika in blokjes en bak ze even in een koekenpan.

Rodekool stamppot met feta

Ingrediënten (4 personen)
 1. Aardappels (ongeveer 4 grote, of 6-8 kleineren)
 2. 50 ml melk
 3. Rode kool
 4. Feta
Omschrijving

Schil de aardappels, doe ze in de pan en laat ze doorkoken tot ze gaar zijn. Snij de rode kool in reepjes en kook het door totdat het gaar is. Giet de aardappels af, giet de melk er bij en stamp met een stamppotstamper tot het puree is. Voeg de rode kool toe en meng het goed door. Snij de feta in kleine blokjes en meng die ook door de puree.

Lees ook: Kinderen in de keuken.

Like en volg ons op

Auteur

info@nietvolgensboekje.nl
Mijn naam is Geke Douw. Ik ben getrouwd en moeder van drie kinderen. Twee prachtige en ondernemende jongens en een schattig maar minstens zo ondernemend meisje. Ik vind het ouderschap een super mooie leerschool, een school waar je nooit uitgeleerd raakt.

Reacties

17 mei 2019 bij 14:08

Je begint met mijn favoriete gerecht, pompoensoep! Ik maak hem altijd wel met wat meer ingredienten, alleen ik geloof direct dat hij op deze manier ook lekker is!17 mei 2019 bij 15:02

Pannenkoeken en pasta pesto, altijd lekker!17 mei 2019 bij 19:00

De pompoensoep is erg lekker in de herfst/winter! En pannenkoeken kunnen er altijd wel in bij ons.Frederique
18 mei 2019 bij 06:45

Ja fijn dit soort receptjes. Een paar van je lijstje maak ik al en met bloemkool moet ik thuis niet aankomen haha maar de rest ga ik zeker onthouden.18 mei 2019 bij 08:39

Wat een heerlijke recepten en dat met zo’n weinig ingredienten18 mei 2019 bij 08:53

Oh heerlijk, koken met zo weinig ingrediënten. Ik ga dit artikel opslaan!18 mei 2019 bij 09:43

Lekker zeg! Die pasta pesto en de pompoensoep ga ik zeker maken18 mei 2019 bij 17:44

Lekker! Ik was nog opzoek naar inspiratie. De bloemkool salade lijkt me erg lekker!Mandy
19 mei 2019 bij 15:22

Zitten heerlijke recepten bij! Zoals de pesto kip en de bloemkoolsalade. Ga het onthouden 🙂Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Volg ons op: