Kauwsieraden
Kinderen / Kleuter / Spelen

Review: Kauwsieraden

Daar gaat hij, mijn mannetje. Na een vakantie loop hij met veel tegenzin de klas in naar de juf. Hij geeft haar een handje maar hij durft haar niet aan te kijken. Hij heeft zijn eenhoorn ketting in zijn andere hand en wrijft de zachte onderkant ervan tegen zijn wang aan. Een uurtje of twee hiervoor had ik hem nog huilend op de bank: hij wilde niet naar school. ‘Ik wil dat het altijd vakantie is, het is zo druk in de klas en waarom mag ik mijn beer niet mee in de klas?’

Niet lekker in zijn vel

De laatste tijd wordt ik door de juffen af en toe aan mijn jas getrokken. Ze geven aan dat ze zien dat het niet zo goed gaat met mijn zoontje. Hij zit niet lekker in zijn vel, is erg gespannen en moet veel en snel huilen. Ik merk dat ik soms ook niet altijd de vinger er op kan leggen waarom hij het op school niet naar zijn zin heeft. Hij heeft leuke vriendjes die graag met hem spelen en hij kan in de klas ook heerlijk spelen. Hij is wel gevoelig en slim, zou het dan daarmee te maken hebben? Gelukkig zijn de juffen erg behulpzaam en er zijn wat trajecten in gang gezet om te kijken wat nu de beste oplossing zou zijn. Maar tot die tijd zou het fijn zijn als hij iets heeft wat hem de dagen door kan helpen.

Kauwsieraden

Kauwsieraden

Van de site www.kauwsieradenenmeer.nl mochten we een van hun kauwsieraden proberen. Kinderen kauwen, bijten of sabbelen graag ergens op. Zeker als ze zich niet ontspannen voelen. Het kan kinderen helpen hun, soms overtollige, prikkels te verwerken. Het voorwerp waar je je kind op laat kauwen  moet natuurlijk wel veilig zijn. Kauwsieradenenmeer hebben dus kauwsieraden in de vorm van een ketting, maar ook armbanden omdat sommige kinderen het niet fijn vinden om iets om hun nek te hebben hangen. Daarnaast hebben ze ook opzet dingetjes voor achterop een pen of potlood waar kinderen op kunnen kauwen, heel handig, want zo kauwen ze niet de pen of potlood zelf kapot. Daarnaast hebben ze speelgoed voor kinderen om mee te friemelen of op de kauwen, en boeken over de gevoelige kant van kinderen. Mijn zoontje mocht een kauwsieraad uitkiezen en het werd de ketting met de eenhoorn. Een mooie, lieve, kleurrijke ketting.

Lees ook: Spelletjes voor een denkertje met een vol hoofd.

De eenhoorn uit de doos

Binnen een paar dagen nadat we de eenhoorn hadden besteld kregen we hem binnen via de post. Hij kon gewoon door de brievenbus, dus dat was handig. Mijn zoontje werd meteen super blij toen hij zijn eenhoorn zag, en de eenhoonketting kreeg meteen een grondige inspectie en al vrij snel werd hij goed bevonden. We keken of hij om zijn nek past, of hij mooi staat en iedereen mocht hem even ‘proeven’. Oké dat was niet zo fris, maar ach.

Meer dan alleen kauwen

In eerste instantie ging mijn zoontje er natuurlijk op kauwen omdat ik hem had verteld dat dat de bedoeling was. Maar na een tijdje zag ik hem niet meer kauwen, maar zag ik dat hij de ketting vooral over zijn wang en lippen aan het wrijven was. ‘Dat is zo lekker zacht mama’, wat zijn uitleg. Ik mocht het van hem ook even proberen en ik moest hem gelijk geven. Op de achterkant van de ketting staat een hartje getekend met allemaal puntjes. Dus als je met je vingers daar overheen gaat dan voelt dat ook grappig. Je kunt met dit sieraad dus kauwen, voelen en friemelen, voor ieder kind wat wils.

Eenhoorn mee naar school

Maandag mocht de eenhoorn dus mee naar school. Dat was toch een klein feestje ondanks zijn tegenzin. Thuis vertelde hij nog stoer dat hij hem aan de juf wilde laten zien, maar eenmaal op school durfde hij dat niet meer. Het viel me wel op dat hij, nog voordat ik het zelf door had, de ketting in zijn handen had en hem over zijn wang aan het wrijven was. Blijkbaar voelde dat moment van binnenkomen spannend en vond hij het fijn om de ketting te pakken. Ik vond dat mooi om te zien. Toen ik hem die middag weer kwam ophalen kon de juf vertellen dat hij vaak met de ketting aan het friemelen was geweest. Ook mijn zoontje vertelde dat hij het fijn vond dat hij zijn eenhoorn ketting in de klas had.

Kauwsieraden

Wat vinden we er van?

Wij zijn enthousiast over de kauwsieraden. Het helpt toch bij het verwerken van de prikkels. Mijn zoontje kan nu lekker friemelen, voelen en bijten als hij zich niet prettig voelt. Ook het design vinden we erg leuk, zelfs de juf zei dat ze deze voorwerpen wel kenden, maar tot nu toe had zo nog nooit zo’n mooie gezien. Mijn zoontje is inmiddels al aan zijn eenhoorn gehecht.

Lees ook: Fantasie spelen.

Like en volg ons op

Auteur

Mijn naam is Geke Douw. Ik ben getrouwd en moeder van drie kinderen. Twee prachtige en ondernemende jongens en een schattig maar minstens zo ondernemend meisje. Ik vind het ouderschap een super mooie leerschool, een school waar je nooit uitgeleerd raakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Volg ons op: