Top en flop kraamcadeau's
Baby / Kinderen / Ouders / Ouders zijn / Zwangerschap

Top en flop kraamcadeau’s

Kraamcadeau’s, ontzettend leuk om te geven en te krijgen. Toen ik zelf in mijn kraambed zat vond ik het heerlijk om cadeautjes uit te pakken en te kijken naar al het moois dat mensen voor mij en mijn baby hadden uitgezocht. Inmiddels is het ruim anderhalf jaar geleden dat ik voor het laatst in mijn kraambed zat, maar ik ga natuurlijk wel af en toe op kraamvisite. En ook dan vind ik het heerlijk om met liefde een kraamcadeau uit te zoeken. Maar eerlijk is eerlijk, ik vind het niet altijd even makkelijk. Wat is nou het beste kraamcadeau? Waar maak je een kraamvrouw blij mee? Of wat moet je zeggen als mensen je vragen wat je graag als kraamcadeau zou willen?

Top kraamcadeau’s

Nou is het natuurlijk lastig om een algemene lijst te maken met de beste kraamcadeau’s. Natuurlijk is het per persoon heel verschillend wat iemand leuk of minder leuk vindt. Belangrijk is dat wat je geeft bij de persoon past. En ook bij de relatie die jullie hebben. Voor wat extra inspiratie hebben we voor jou een lijst met top kraamcadeau’s gemaakt:

1. Verzorgingsproducten

Verzorgingsproducten voor zowel moeder als kind. Een flesje babylotion is altijd lekker, zeker als de moeder van plan is de baby ook te gaan masseren. Maar denk ook aan verzorgingsproducten voor de moeder. Ik kan me herinneren dat mijn moeder mij in de kraamweek van mijn tweede een heerlijk flesje douchefoam had gegeven. Douchen werd hierdoor echt een feestje, ondanks alle ongemakken die je als kraamvrouw hebt.

2. Mijlpaalkaarten

Mijlpaalkaarten zijn kaarten met teksten erop zoals: ‘1 maand oud’, ‘mijn eerste tandje’, of ‘voor het eerst gaan zitten’. Deze kaarten kun je bij een mijlpaal gebruiken om een foto van te maken. Het is natuurlijk leuk om de mijlpalen te kunnen delen op de app en natuurlijk zijn deze foto’s ook erg leuk voor in het fotoalbum van de baby.

3. Luiertaart

Een luiertaart ziet er natuurlijk super feestelijk uit, iedereen wordt er vrolijk van. Bovendien heb je aan luiers niet snel genoeg, dus ze zijn altijd welkom.

4. Chocolade

Je kan een vrouw meestal nergens blijer mee maken dan met een lekkere reep chocolade. Dus zeker een pasbevallen vrouw. Ze heeft hard gewerkt en er staat haar nog veel zwaar werk te wachten, dus ze heeft echt wel wat chocolade verdiend!

5. Cadeau met de naam van de baby

Mensen hebben ontzettend hun best gedaan om de beste naam voor hun kind te vinden. En nu de baby geboren is mogen ze die naam dan ook met trots gebruiken. Het is dan ook super leuk om iets te krijgen waar de naam van het kindje op staat. Er is van alles te krijgen waar de namen op gedrukt kunnen worden. Denk maar eens aan boekjes, een houten trein, een knuffel, een dekentje, een bijtring, een stoeltje of een armbandje.

6. Eten om in te vriezen

Als de kraamzorg weer weg is en de moeder de dagen met het kind of de kinderen alleen moet gaan doen is er soms te weinig tijd of energie om te koken. Hoe fijn is het dan als er een gezonde en voedzame maaltijd in de vriezer ligt die ze alleen even hoeft op te warmen! Als kraamvisite kun je helpen om deze maaltijden in de vriezer te krijgen. Dat kan van alles zijn. Zelfgemaakte soep, pasta, stamppot… Je kunt het zo uitgebreid maken als je zelf wilt.

Top en flop kraamcadeau's

7. Cadeaubonnen

Met cadeaubonnen kun je alle kanten op! Dan kan de kersverse moeder zelf bepalen wat ze wil en wat ze nodig heeft. Ideaal! Ik vroeg vaak cadeaubonnen zodat ik later in allerlei verschillende maten mooie kleertjes kon kopen. De rest van de kleertjes van mijn kinderen zijn vaak tweedehands, maar ik vind het toch leuk om in elke maat ook iets nieuws te hebben.

8. Servies setje

Een bordje, bekertje of bestek wat leuk bij elkaar past vinden veel mensen leuk om te krijgen. Als de baby groter wordt is het leuk om echt zijn eigen servies setje te hebben. Vanaf dreumesleeftijd wordt het voor het kind dan extra leuk om te helpen met tafel dekken.

9. Plak- of invulboek van “Baby’s eerste jaar”

Veel moeders willen zo veel mogelijk van hun baby bijhouden. Het gaat ook allemaal zo ontzettend snel! Hoe leuk is het dan om een boek te krijgen waar de moeder alles in kan bijhouden. Net als dat er voor zwangerschappen ook zulke boeken zijn heb je die ook voor baby’s eerste jaar.

10. Bonnenboekje

Je kunt ook zelf een boekje maken met bonnen er in die de kraamvrouw later bij jou weer in kan leveren. Je kunt er bonnen in doen als: ‘een middagje oppassen’, of ‘je hele huis stofzuigen en dweilen’. Want hoe leuk een baby ook is, de kans is groot dat er ook zware tijden tussen zitten. En op deze manier voelt je pasbevallen vriendin/zus/schoonzus/dochter zich minder bezwaard om hulp te vragen.

Flop kraamcadeau’s

Er zijn ook kraamcadeau’s die je in sommige gevallen beter niet kan geven. Misschien kun jij ze prima geven, maar denk er even goed over na of overleg desnoods even met de kraamvrouw.

1. Kleertjes maat 50

Kleding is erg smaakgevoelig en meestal heeft de moeder de maat 50 zelf wel op orde gemaakt tijdens de zwangerschap. Kleertjes kopen kan wel als je zeker weet dat je eigen smaak overeen komt met de smaak van de kraamvrouw. En doe dat dan gerust in de wat grotere maten, dan heeft de moeder later nog steeds leuke cadeautjes die ze kan gebruiken. Overleg desnoods van welke maat ze nog niet zo veel kleertjes heeft.

2. Rompers met lange mouwen

De ene vindt ze handig, de ander heeft er echt een hekel aan: rompers met lange mouwen. Ze zijn wel lekker warm, maar het vraagt behoorlijk wat gewurm om ze aan te krijgen en daar overheen dan nog een shirt met lange mouwen. Sommige vaders en moeders doen de baby liever even een vestje aan als hij het koud heeft en blijven de rompers met lange mouwen in de kast liggen.

Top en flop kraamcadeau's

3. Tweedehands spullen

Dit is ook weer heel persoonlijk. De ene vrouw is heel blij met tweedehands spullen omdat ze het belangrijk vindt dat dingen hergebruikt worden. De andere kraamvrouw kan het niet waarderen. Wil je iets tweedehands geven als kraamcadeau? Zorg er wel voor dat het er goed uit ziet. Dus niet inclusief fruit- of spuugvlekken. En gebruikte verzorgingsvoorwerpen zoals een speen is echt een no go!

4. Kleding uit het verkeerde seizoen

De meeste kraamvrouwen vinden kleertjes wel leuk om te krijgen. Let er daarbij wel op dat je kleding koopt die kloppen bij het seizoen. Als je bijvoorbeeld schattige zomerkleertjes in maat 68 koopt terwijl de baby in augustus of september geboren is dan is de kans heel klein dat hij of zij dit aan krijgt. Om de simpele reden dat tegen de tijd dat de baby maat 68 heeft het waarschijnlijk winter is.

Lees ook: Goedkope babyuitzet!

Deze tekst kan affiliate links bevatten, dat betekend dat nietvolgensboekje eventueel commissie krijgt zonder dat jou dat iets extra’s kost.

Like en volg ons op

Auteur

info@nietvolgensboekje.nl
Mijn naam is Geke Douw. Ik ben getrouwd en moeder van drie kinderen. Twee prachtige en ondernemende jongens en een schattig maar minstens zo ondernemend meisje. Ik vind het ouderschap een super mooie leerschool, een school waar je nooit uitgeleerd raakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Brandnetelsoep maken

15 april 2019

Bevallen bij volle maan

19 april 2019

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Volg ons op: