Moeders vertellen over hun worstelingen
Ouders / Ouders zijn / Persoonlijke verhalen

Moeders vertellen over hun worstelingen

Op internet lijkt alles super leuk. Op Facebook en Instagram verschijnen de meest prachtige foto’s van gelukkige ouders met blije kinderen. Soms kan dat je aanvliegen. Gaat het bij anderen altijd goed? Of is dat allemaal schijn? Op zich natuurlijk niet. Het is waarheid, de foto’s en de verhalen zijn echt. Het is alleen niet de enige waarheid. Vrijwel alle ouders hebben zo hun eigen worstelingen met hun kinderen. Maar ja, dat is natuurlijk een stuk minder leuk om te delen op social media. Toch kan het goed zijn om soms ook de worstelingen van andere te zien. Dan weet je: ‘ik ben niet de enige’. Ik heb verschillende moeders gevraagd waar zij nou mee worstelen, en deze antwoorden kreeg ik:

Lees ook: Moeders vertellen over het eerste jaar van hun kindje!

Jantien:

“Wat mijn worstelingen zijn? Ik worstel met het feit dat mijn zoontje zo met zichzelf in de knoop zit en dat ik hem niet kan helpen. Hij is waarschijnlijk hoogbegaafd en hoog sensitief. Hij weet soms gewoon niet hoe hij moet reageren op bepaalde situaties en wordt dan boos. Zo hier en daar merk ik ook dat mijn geduld dat opraakt en dan word ik ook boos.”

Dorien:

“Ik worstel er mee dat alle drie mijn kinderen ADHD hebben. Soms is het opvoeden dan niet makkelijk. Zeker niet als je, zoals ik, als jaren moet leven van een bijstandsuitkering.”

Jolijn:

“Ik worstel met het feit dat ik een stuk minder geduld heb dan dat ik eigenlijk zou willen. Ik kan dan heel boos worden om iets kleins, en dat komt dan meestal omdat de irritaties zich al een tijdje opstapelen. Maar mijn kinderen begrijpen dan niet helemaal waarom in zo boos ben en kijken me dan heel verdrietig aan. Als ik hun gezichtjes dan zei dan voel ik me wel schuldig.”

Marguerita:

“Mijn worstelingen hebben te maken met mijn vier kinderen met autisme/mcdd. De kinderen zelf mijn niet moeilijk maar meer de mensen er omheen. Sommige mensen durven zulke nare en domme dingen te zeggen. Daar word ik moedeloos van.”

Corlien:

“Ik vind het erg moeilijk als mijn kinderen thuis een grote mond op zetten.”

Nicole:

“Ik worstel met mijn dochtertje van 6 jaar. Ze heeft gedragsproblemen en kan/mag daardoor niet naar school.”

Rianne:

“Mijn worstelingen hebben met geduld te maken. Ik zou wel wat meer geduld willen hebben, maar dat is soms erg lastig! En achteraf voel ik me schuldig als ik weer eens uit mijn slof ben geschoten.”

Els:

“Hier is het slapen van mijn jongste echt een worsteling! Hij is nu twee jaar maar nog steeds plant hij onze hele nacht. Dat is super zwaar!”

Suzan:

“Ik heb zo hier en daar flinke worstelingen met het zindelijk krijgen van mijn kinderen. Volgens mij doe ik het op de manier zoals het officieel zou moeten. Maar op de één of andere manier pikken ze het gewoon niet op.”

Paula:

“Ik werk niet en omdat wij een groot gezin hebben vinden wij het belangrijk dat er duidelijkheid is. Opvoeden zie ik als een uitdaging en dat doe ik met humor. Vaak krijg ik van andere ouders op een negatieve toon te horen: ‘ja, jouw kinderen zijn perfect’. Dat is voor mij soms echt een worsteling. Mijn kinderen zijn lief en we helpen elkaar, maar ze mopperen ook heus wel eens. Ik heb nu drie tieners in huis en dat zijn gewoon drie lieve pubers. Zo kan het dus ook. Dat wil niet zeggen dat ze perfect zijn, maar mijn kinderen geven geen grote mond, krijgen geen woede aanvallen en ze doen niet hysterisch als ze naar bed moeten. Ze slapen in hun eigen bed en niet in die van mij. Ze spelen buiten en kijken ook televisie. Het zijn gewoon kinderen, niks perfect.”

Like en volg ons op

Auteur

info@nietvolgensboekje.nl
Mijn naam is Geke Douw. Ik ben getrouwd en moeder van drie kinderen. Twee prachtige en ondernemende jongens en een schattig maar minstens zo ondernemend meisje. Ik vind het ouderschap een super mooie leerschool, een school waar je nooit uitgeleerd raakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Volg ons op: