Eieren versieren
Creatief / Knutselen

Eieren versieren op verschillende manieren

Carnaval is geweest, dat betekend dat de 40-dagen tijd is ingegaan. Wat weer betekend dat het bijna Pasen is. Een van de dingen die je met je kinderen kunt doen als het bijna Pasen is, is eieren versieren. Vroeger hadden wij thuis twee van die eierverf setjes. En dan rond deze tijd van het jaar mochten we eieren schilderen. Dat was super leuk om te doen, ik heb daar goeie herinneringen aan. Maar wist je dat er naast eieren schilderen ook heel veel andere mogelijkheden zijn om eieren te versieren? Hieronder staan allemaal leuke ideeën.

Konijntjes met vilt

Wat je nodig hebt voor deze konijntjes zijn gekookte eieren, vilt, wat oogjes en lijm. En waarom zou je alleen een konijnen hoofdje willen maken? Een kontjes is net zo leuk, of eigenlijk leuker volgens de jongens. Vilt kun je makkelijk kopen of bestellen, zoals deze.

Eieren versieren

Konijntjes met stift

Je hoeft niet heel ingewikkeld te doen als je eieren wilt versieren. Met stift en een beetje verf kun je ook de leukste dingen maken. Deze konijntjes bijvoorbeeld.

Konijntjes met ijzerdraad

Je kunt zelfs ijzerdraad gebruiken om konijntjes mee te maken.

Eieren versieren

Mutsjes haken of breien

Deze zijn ook super leuk. Kun je haken of breien? Deze mutsjes zijn super leuk om te maken. Met een stift nog even een gezichtje tekenen en je hebt hele gezellige eieren in je huis.

Eieren versieren

Diertjes met papier en verf

Deze diertjes zijn toch ook super schattig. En niet moeilijk te maken. Gewoon een beetje papier, verf en een stift en je kunt de leukste eieren maken.

Eieren versieren

Eieren versieren met mos?

Je ziet het goed, deze eieren zijn versierd met mos en viooltjes. Zijn ze niet prachtig? Een touwtje er om voor de stevigheid en klaar.

Eieren versieren

Met touw

Wil je wat meer stijl aan de eieren in je huis? Deze kun je maken met verschillende kleuren touw, een beetje kant en wat pareltjes.

Nog meer dieren

Dieren zijn toch wel erg leuk om te maken van eieren. Ook voor deze dieren heb je vilt, verf en een stift nodig.

Wortels met vilt

Waarom zou je geen wortels kunnen maken? Deze zijn toch prachtig? Ook dit is gemaakt met vilt.

Een kuikentje

Kuikentjes kunnen eigenlijk ook niet ontbreken. Deze is toch super leuk? Wat verf, vilt, oogjes en veertjes en je kuikentje is klaar.

De wiebeloogjes zijn vrij makkelijk aan te komen in de winkel of online.

Bij

Van deze bij word ik een beetje blij. Om deze te maken moet je het ei wel eerst leegblazen. Dan kun je een touwtje door het ei doen en dan kan je de bij ophangen.

Schaapje en varkentje

Hier kun je zien dat je met een paar wattenballetjes, vilt en stift ook prachtige schaapjes en varkentjes kan maken.

Toch schilderen

Eieren schilderen blijft natuurlijk leuk. Maar wie zegt dat je dat alleen maar met een kwastje kan doen? Hier kun je zien dat je hele mooi bloemetjes kunt maken met een satéprikker.

Slinger

Op deze manier kun je de eieren een nog mooiere plek in huis geven. Wil je een slinger maken met versierde eieren, dan moet je de eieren voor het versieren wel even leegblazen. Daarna rijg je er een touwtje door en je kunt de eieren ophangen.

Wil je lekker naar buiten? Lees deze tips in de blog ‘Met kinderen naar buiten in de lente!’

Like en volg ons op

Auteur

info@nietvolgensboekje.nl
Mijn naam is Geke Douw. Ik ben getrouwd en moeder van drie kinderen. Twee prachtige en ondernemende jongens en een schattig maar minstens zo ondernemend meisje. Ik vind het ouderschap een super mooie leerschool, een school waar je nooit uitgeleerd raakt.

Reacties

11 maart 2019 bij 12:30

Wat een leuke ideeën heb je hier geplaatst, ik vind de gehaakte mutsjes echt heel erg leuk, maar die met stift zijn ook super schattig!11 maart 2019 bij 13:11

Zitten creatieve kunststukjes bij, leuk om te zien, doet me denken aan de lagere school. Toen gingen we met Pasen ook steeds allerlei eierversieringen maken11 maart 2019 bij 13:40

Wat een creatieve ideetjes! Daar zou ik zelf nooit opgekomen zijn! 🙂 Het brengt ook een heleboel herinneringen terug aan de lagere school!11 maart 2019 bij 14:07

Wat een leuke ideeën! Voorheen deed ik met Pasen nooit zoveel, maar nu mijn dochtertje 2 is lijkt het me wel leuk om eitjes te gaan versieren.Frederique
12 maart 2019 bij 10:07

Ik vind het idee met ijzerdraad heel leuk en origineel. Ik geniet er elk jaar weer van om met de kids te knutselen rondom Pasen, zelfs nu ze wat ouder zijn hebben we er nog lol mee.12 maart 2019 bij 12:57

Dit heb je heel echt leuk gedaan. Creatief ben je. Ei met touw omheen is zeker apart gedaan. Echt priegel werkje. 🙄 Fijne dag. Groetjes J&F.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Volg ons op: