Uitgevallen melktandjes
Kleuter / Opvoeden / Ouders / Ouders zijn / Persoonlijke verhalen / Schoolkind

Moeders vertellen wat zij doen met uitgevallen melktandjes

Het tanden wisselen is een bijzonder proces. De melktandjes vallen één voor één uit het mondje en daarvoor in de plaats groeit een ‘grote mensen tand’. Mijn oudste zoontje is inmiddels bijna 6,5 jaar en nog niet aan het wisselen. Tot zijn frustratie, want zijn vriendjes zijn al wel aan het wisselen. Maar zelf vind ik het niet erg dat hij nog niet aan het wisselen is. De reden hiervoor is voornamelijk omdat de tandarts vertelde dat hoe later ze gaan wisselen hoe beter het is. Als ze wat ouders zou is er ook ruimte in de mond voor de grotere tanden en is de kans dat hij later een beugel nodig heeft kleiner. Nog een andere reden dat ik het niet erg vind dat hij nog niet aan het wisselen is, is dat het me een beetje gek lijkt dat ik dan ineens een tandje in mijn handen heb. Op zich is tanden wisselen natuurlijk de normaalste zaak van de wereld. Maar ik vind het wel een beetje een gek idee. En wat moet ik dan met de uitgevallen melktandjes?

Deze moeders vertellen er over:

Tanja:

“Wat er gebeurd met de uitgevallen melktandjes? De tanden fee bewaard ze netjes in mooie zakjes met de datum er op dat het melktandje er uit gevallen is.” 

Judith:

“Bij het eerste uitgevallen melktandje geef ik een feestje. Een tanden feestje. En alle uitgevallen melktandjes bewaar ik.” 

Brenda:

“Wij bewaren de tandjes in een groene bak die elke twee weken wordt geleegd, haha. Wij doen niet aan de tanden fee, dat vinden we onzin.”

Kim:

“Ik heb een mooi houten tandenbakje gekocht waar we de tandjes in bewaren. Ik vind de uitgevallen melktandjes er zo schattig uitzien!”

Margriet:

“Ik heb van het eerste uitgevallen melktandje van mijn zoontje een ketting laten maken. Dat vind ik een mooi aandenken.”

Lees ook: moeder vertellen over het eerste jaar.

Doha:

“Mijn kinderen mogen de uitgevallen melktandjes richting de zon gooien en dan mogen ze vragen of ze in plaats van het melktandje een ‘grote mensen tand’ mogen krijgen. Dat is een Iraakse gewoonte. Ik vond het als kind ook erg leuk om te doen.”

Liesbeth:

“De uitgevallen melktandjes gaan de in vuilnisbak. Als ik eerlijk ben vind ik ze een beetje vies en ik ga ze dus niet bewaren.”

Tikva:

“De uitgevallen melktandjes van mijn kindje gaan in een speciaal tandendoosje. Dan kunnen ze later zelf bedenken wat ze er mee willen.”

Linde:

“Van drie dochters zijn er per ongeluk tandjes doorgeslikt, opgezogen met de stofzuiger en ook bewaard in een tandendoosje. De getrokken tanden zijn in het plastic zakje van de tandarts bewaard of anderszins verdwenen. Kortom: wij hebben geen eenduidig beleid.”

Greet:

“Ik vind het wel heel mooi om de uitgevallen melktandjes te bewaren. Je bewaard dan iets tastbaars uit hun kindertijd. Ik heb speciale tandendoosjes gekocht om de tandjes in te bewaren.”

Violet:

“Moet ik iets speciaals doen met de tandjes? Ik heb daar niet zo veel mee. Ze gaan weg.”

Like en volg ons op

Auteur

info@nietvolgensboekje.nl
Mijn naam is Geke Douw. Ik ben getrouwd en moeder van drie kinderen. Twee prachtige en ondernemende jongens en een schattig maar minstens zo ondernemend meisje. Ik vind het ouderschap een super mooie leerschool, een school waar je nooit uitgeleerd raakt.

Reacties

26 februari 2019 bij 20:15

Geen flauw idee wat er met mijn melktandjes is gebeurd vroeger. Denk dat de tandenfee ze in de vuilnisbak heeft gegooid😀Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Volg ons op: