Eerste jaar
Baby / Kinderen / Ouders / Ouders zijn / Persoonlijke verhalen

Moeder vertellen over het eerste jaar van hun kindje

De eerste verjaardag van je kindje. Een hele mijlpaal. Een tijdje terug werd mijn dochtertje 1 jaar. Groot feest natuurlijk, en voor mij ook een klein traantje. Omdat het een afscheid van een fase was.

Ook is die eerste verjaardag vaak een moment om terug te kijken. Er is veel gebeurd in een jaar tijd. Je kindje is van een klein verfrommeld baby’tje naar een actieve dreumes gegaan die weet wat hij of zij wil. Eerst dronk het alleen nog maar melk, en nu zit hij of zij aan tafel en zit lekker te smikkelen van een banaan of een broodje. Soms is het ook zwaar. Een niet goed slapende baby, of een baby met gezondheidszorgen kunnen er behoorlijk inhakken. Deze moeders vertellen over wat zij het leukste en het minst leuke vonden van het baby jaar van hun kindje.

Anna:

“Het leukste vind ik de ontwikkeling in het contact maken. Hoe mijn dochtertje steeds meer zelf duidelijk maakt en bijvoorbeeld kusjes geeft, prachtig! 
Het minste leuke vond ik het vele huilen de eerste maanden. We hadden een flink slaaptekort.”

Paulien:

“Het leukste vind ik het om te zien hoe mijn zoontje bepaalde dingen aanpakt. Hij kan zo heerlijk creatief zijn! 
Het minst leuke vond ik dat hij zo veel ziek is geweest. Dat was zwaar.”

Gerda:

“Het leukste vind ik het lekker knuffelen en kusjes geven waar mijn zoontje zo goed in is.
Minder leuk vond ik de zware nachten. En helaas zijn die nog niet voorbij.”

Arina:

“Het leukste van mijn zoontje zijn eerste jaar? O er is te veel om op te noemen. Ik vind het prachtig om te zien dat hij telkens nieuwe dingen leert en dat hij daar dan zelf trots op is. Ik hou van zijn ondeugende karaktertje die hij is het afgelopen jaar gevormd heeft. En het mooiste is de onvoorwaardelijke liefde tussen hem en mij.
Het minste leuk vond ik dat hij in het begin vaak heel erg verkouden was. Dat vond ik echt beangstigend.”

Lees ook: moeders vertellen over wat zij doen met uitgevallen melktandjes.

Linde:

“Het leukste vind ik dat wanneer ik bij mijn dochtertje haar bed kom, dat ze dan  overeind zit en met een big smile naar mij kijkt. 
Het minste leukste was de fase waarin iets niet direct lukt dat dan de hel los brak. Ze was dan direct boos en huilde dikke tranen. Zodra het dan lukte was de boosheid ook weer snel verdwenen.”

Stefanie:

“Het leukste vind ik alle dingen die mijn dochtertje heeft geleerd. En natuurlijk de super lieve lach van haar. Daar word ik zo vrolijk van!
Het minst leuke vind ik dat mijn eigen weerstand zo laag was het afgelopen jaar. Alle griepjes die in huis komen pik ik ook meteen op.”

Moniek:

“Het leukste vind ik de eigen wil die mijn zoontje heeft. Hij heeft vanaf het begin af aan al een sterke eigen wil. Pittig, maar leuk!
Het minst leuke vond ik de zorgen rondom zijn vroeggeboorte en de pijn die hij had vanwege zijn liesbreuk. Man wat snijd dat door je ziel als je kindje pijn heeft!”

Dineke:

“Ik blijf me er over verbazen hoe een kindje zich ontwikkeld in slechts een jaar tijd. Prachtig om te zien!
Het minst leuke zijn toch wel, hoe cliché ook, de gebroken nachten.”

Katheen:

“Het leukste vind ik om te zien hoe mijn zoontje dingen leert en daarmee communiceert, speelt of duidelijk maakt wat hij wilt.
Minder leuk is misschien toch het missen van de vrijheid die ik eerst had. Hier had ik wel al op gerekend, maar toch blijft het wel een dingetje.”

Sanne:

“Het leukste vind ik het dat als ik ’s morgens wakker word, dat ik dan in het gezicht van mijn lieve blije ei kijk. Als mijn dochtertje mij dan ziet begint ze direct een verhaal over hoe ze geslapen heeft, heerlijk vind ik dat.
Het minst leuke vond ik de ziekenhuis opnames die we gehad hebben. De eerste drie dagen na de geboorte van mijn dochtertje moest ze op de neonatologie verblijven. En een tijdje geleden moest ze nog weer een nachtje ter observatie in het ziekenhuis blijven. Dat is echt niet fijn.”

Like en volg ons op

Auteur

info@nietvolgensboekje.nl
Mijn naam is Geke Douw. Ik ben getrouwd en moeder van drie kinderen. Twee prachtige en ondernemende jongens en een schattig maar minstens zo ondernemend meisje. Ik vind het ouderschap een super mooie leerschool, een school waar je nooit uitgeleerd raakt.

Reacties

7 februari 2019 bij 14:02

Leuk om te lezen! Als ik terug denk aan die tijd krijg ik toch wel een brok in mijn keel. Hoe ze zo lekker op mijn borst lach te snurken… Nu mag ik blij zijn als mevrouw tijd heeft om te zwaaien als ik weg ga haha.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Volg ons op: