Voorbeeld spiegeltje maken
Creatief / Knutselen

Samen een spiegeltje maken

Krijgt jouw kindje ook niet genoeg van tut spulletjes? Oftewel speelgoed nagellakjes, armbandjes of hoedjes. En vind je het leuk om samen met je kindje te knutselen? Ga dan een keer samen een spiegeltje maken. Het is eenvoudig om te maken, maar het resultaat is erg leuk.

Kosteloze materialen, groot speelplezier

Mijn kinderen zijn dol op knutselen. En het leukste vind ik dan om te kijken of ik kan knutselen met materialen die ik in huis heb. Dan hoeft knutselen niet duur te zijn. Ik kijk om me heen wat ik heb aan verpakkingsmaterialen, of andere dingen en bedenk daarbij wat ik kan maken.

Superleuk is het natuurlijk ook dat je iets met de kinderen knutselt waar ze daarna ook weer mee kunnen spelen. Een voorbeeld daarvan is dit spiegeltje, maar ik maak ook andere dingen samen met mijn kinderen waar ze achteraf ook mee kunnen spelen.

benodigdheden spiegeltje maken
Benodigdheden spiegeltje maken

Wat heb je nodig?

Voor het spiegeltje maken heb je nodig:

 • Een stuk karton
 • Twee kleuren papier
 • Aluminiumfolie
 • Lijm
 • Schaar
 • Vormen om cirkels mee te trekken

Uitleg bij de benodigdheden

Het karton dat je nodig hebt hoeft niet speciaal materiaal te zijn. Meestal kun je een stuk karton nemen dat heeft gediend als verpakking van een voedingsproduct. Zoals de doos van de cornflakes. Aangezien het fijn is dat je spiegeltje wel een redelijk formaat heeft om mee te spelen is het handig om een doos te gebruiken die vrij groot is.

Voor het gekleurde papier kun je bijvoorbeeld vouwblaadjes gebruiken of gewoon gekleurde A4’tjes. Zoals je kunt zien heb ik zelf twee effen kleuren gebruikt maar je kunt ook papieren gebruiken waar een patroon op zit. Het leukste is als je je kindje lekker laat mee beslissen over welke kleuren en/of patronen papier je gebruikt.

Om de spiegeltjes goed te kunnen maken heb je ook twee dingen nodig om cirkels te kunnen trekken, een grote en een kleinenere cirkel. Hiervoor heb ik zelf een maatbeker gebruikt voor de grote cirkel en een groot breed glas voor de kleinere cirkel.

Voorbeeld spiegeltje maken
Spiegeltje maken

Aan de slag

Als alles klaarligt kan het spiegeltje maken beginnen!

 1. Als eerste neem je het stuk karton. Hier knip je een rechthoek uit waar uiteindelijk de het spiegeltje uit geknipt moet worden. Let er dus op hoe groot je de rechthoek maakt. Bedenk van te voren hoe groot je het spiegeltje wilt hebben.
 2. Vervolgens doe je lijm op de bovenste helft van het karton en plak je een stuk aluminiumfolie er op.
 3. Daarna neem je een stuk gekleurd papier waar je de kleine cirkel op tekent. Dit cirkel knip je uit. Het papiertje, waar dus het cirkel is uitgeknipt, plak je op het aluminiumfolie op het karton. Als het goed is zie je de aluminiumfolie nu op de plek waar je het gat hebt uitgeknipt. Dat is het begin van de bovenkant van het spiegeltje.
 4. Als volgende stap neem je nu het ander papiertje en die plak je op de onderste helft van het karton. Daarbij let je er op dat deze netjes aansluit op het papiertje dat op de bovenste helft is geplakt. Want dit lijntje blijf je ook zien. Als alles geplakt is moet de lijm even goed drogen.
 5. Wanneer de lijm droog is neem je de vorm van de grote cirkel. Deze zet je over de kleine cirkel en je trekt hem over. Let er op dat je aan de onderkant van de cirkel geen zichtbare lijn trekt. Als je aan de onderkant bent aangekomen mag je de lijn doortrekken naar beneden om het handvat te tekenen.
 6. Als laatste knip je het uit.

En als jij en je kindje klaar zijn met het spiegeltje maken kan hij of zij er lekker mee gaat spelen!

Like en volg ons op

Auteur

info@nietvolgensboekje.nl
Mijn naam is Geke Douw. Ik ben getrouwd en moeder van drie kinderen. Twee prachtige en ondernemende jongens en een schattig maar minstens zo ondernemend meisje. Ik vind het ouderschap een super mooie leerschool, een school waar je nooit uitgeleerd raakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Volg ons op: