Duurzaam / Eten / Maak het zelf / Weten over eten

Wist je dat je dit kan doen met honing?

Honing is een bijzonder product. Het komt rechtstreeks uit de natuur. Honing is rijk aan voedingsstoffen. Natuurlijk zit er veel suiker in, maar er zitten ook vitaminen, mineralen, enzymen en proteïne in. Honing is lekker kun je natuurlijk in de keuken gebruiken en het kan ook bijdragen aan het herstel van een griep. Maar wist je dat je het ook kunt gebruiken als verzorgingsproduct?

Welke honing kies je?

Honing kun je volop in verschillende winkels kopen. De kwaliteit van de honing kan wel heel erg verschillend zijn. Veel honing die je in de supermarkt kunt kopen is verhit. Dit doen ze om de honing langer houdbaar te maken. Maar door dit proces gaan de goede eigenschappen van de honing verloren en dat is jammer. Het beste is om een honing te kiezen die niet verhit is geweest of het liefst ambachtelijk gemaakt. Wil je goeie honing? Dan kun je kiezen voor een biologische honing of het liefste honing rechtstreeks van de imker.

Honing in de keuken

In de keuken is honing natuurlijk een onmisbaar product. Tijdens het bakken kun je suiker vervangen door honing. De hoeveelheid is ongeveer gelijk. Het beste is om dan een honing te kiezen met een neutrale smaak, zoals acacia honing. Anders beïnvloed het de smaak van het gebak heel erg.

Daarnaast is honing erg lekker als aanvulling op warme dranken zoals thee of warme melk. En het is ook uitermate geschikt als dressing voor over een frisse salade. Bijvoorbeeld sla met geitenkaas, en walnoten.

Honing als gezondheidsproduct

Naast dat honing erg lekker is, is het te gebruiken als gezondheidsproduct. Bij een verkoudheid of griep kun je het door je thee of warme melk doen. Het helpt tegen keelpijn en heesheid. En als je een wondje of een schaafwond hebt, kun je er prima een klein beetje honing op smeren. Het heeft een antibacteriële werking en het draagt bij aan het herstel van je cellen.

Honingpeeling

Oké, honing gebruiken in de keuken, die logica had je vast nog wel. Maar zo kun Jr het ook gebruiken als verzorgingsproduct! Bijvoorbeeld om een heerlijke gelaatspeeling maken. Voor deze peeling meng je een beetje honing met een beetje fijne kristalsuiker. Dit meng je tot je een papje krijgt. Doe het papje op je vingertoppen en masseer het over de huid van je gezicht. Vermijd hierbij de huid rondom de ogen. Laat de peeling enkele minuten intrekken en spoel het daarna af met lauw water. Als je gezicht weer schoon en droog is kun je je gebruikelijke crème er op smeren en je zult merken dat je huid weer heerlijk zacht aanvoelt.

Honingmasker

Om de huid (en je geest 😉) te voeden is het lekker om jezelf af en toe op een masker te trakteren. Die kun je zelf maken van een avocado, een gekookte wortel en een beetje honing. Schil de avocado en haal de pit er uit. Doe de avocado in een schaaltje samen met de gekookte wortel en een paar eetlepels honing. Prak het met een vork totdat er een papje ontstaat. Dit breng je aan op de gezicht en hals. Vermijd ook weer de huid rondom de ogen. Het masker moet een kwartier intrekken en kan daarna verwijderd worden. Spoel je gezicht goed na met water en breng een lekkere crème aan. Deze crème is bijvoorbeeld heel erg geschikt. Je huid zal lekker zacht aanvoelen.

Lees ook: 5 makkelijke ontbijtrecepten.

Like en volg ons op

Auteur

Mijn naam is Geke Douw. Ik ben getrouwd en moeder van drie kinderen. Twee prachtige en ondernemende jongens en een schattig maar minstens zo ondernemend meisje. Ik vind het ouderschap een super mooie leerschool, een school waar je nooit uitgeleerd raakt.

Reacties

13 februari 2019 bij 10:30

Ik wist wel dat het een ontsmettende werking kan hebben, en mijn schoonvader doet het altijd in zijn thee als zoetmiddel.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Spookjes knutselen

26 januari 2019

Goed gevulde tomatensoep

28 januari 2019

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Volg ons op: