Spookjes knutselen
Creatief / Knutselen / Spelen

Spookjes knutselen

Samen met je kinderen knutselen is natuurlijk heerlijk om te doen. Je kunt allerlei mooie dingen maken van eenvoudige materialen die je vaak toch wel in huis hebt. Zeker als het weer niet zo mee zit en de kinderen niet echt lekker buiten kunnen spelen. Bij ons komt er ook geregeld een vriendje mee uit school. En hoe gezellig is het dan om samen even te knutselen. Van te voren samen bedenken wat je gaat maken en daarna samen aan de slag. Ik heb jammer genoeg niet altijd de tijd om uitgebreid te knutselen met de kinderen. Gelukkig zijn er ook knutselwerkjes die eenvoudiger zijn en niet zo heel veel tijd of voorbereiding kosten. Zoals het knutselen van deze spookjes.

Spelen met de zelfgemaakte spookjes

Knutselen is natuurlijk leuk, maar nog leuker is om iets te maken waar ze daarna ook mee kunnen spelen. Deze spookjes hebben een doorzichtig draadje. Zo lijkt het net alsof ze door de lucht zweven. Toen mijn jongens ze gemaakt hadden, hebben ze daarna nog uren met de spookjes gespeeld. Ze werden om de stoelen en de deurklinken gebonden om er vervolgens aan te trekken. En ze deden pogingen om hun zusje te laten schrikken. Die was op haar beurt niet echt onder de indrukaar deed de spookjes liever in haar mond, haha.

Spookjes knutselen
Spookjes knutselen

Wat heb je nodig voor het spookjes knutselen? 

. Wit papier

. Pen, potlood of stiften 

. Schaar 

. Perforator of een prikpen

. Doorzichtig garen

En dan kan het spookjes knutselen beginnen

Als je kleine kinderen hebt kun je zelf de spookjes tekenen. Het mooiste is als je spookjes tekent met verschillende gezichtjes. Bijvoorbeeld een blij gezichtje, een boos gezichtje of een ‘boeh’ gezichtje. Je kind kan eventueel het spookje nog in kleuren. Op deze manier had ik voor mijn jongste zoontje een lieve mamaspook getekend en een blije papaspook. Mijn oudste is al wat groter dus ik heb voor hem een spookje voorgetekend en vervolgens heeft hij zelf een stuk of vijf spookjes getekend.

Als de spookjes getekend zijn kunnen ze uitgeknipt worden. Met de perforator kun je aan de bovenkant van het spookje een gaatje maken. Als het een klein spookje is kun je met een prikpen een klein gaatje maken. Knip een stuk doorzichtig garen af en doe de uiteinde hiervan door het gaatje. Als laatste maak je een stevig knoopje.

Spookjes knutselen
Lieve spook

Spookjes grot knutselen 

Als je kinderen geen genoeg kunnen krijgen van het spookjes knutselen en hun spookjes verzameling groeit maar aan, dan kun je ook nog samen een spookjes grot knutselen. Dat is vrij eenvoudig te maken. Je neemt een stuk papier als ondergrond en je plakt een ander stuk papier er als een boog overheen. In het bovenste stuk papier prik je kleine gaatjes. Door deze gaatjes gaan de andere uiteinden van het doorzichtige garen die aan de spookjes vast zitten. Aan de buitenkant plak je het doorzichtige gaten vast met plakband. Zo kun je verschillende spookjes in de grot doen. 

Als alles klaar is met het spookjes knutselen kan het spookjes avontuur beginnen!

Like en volg ons op

Auteur

Mijn naam is Geke Douw. Ik ben getrouwd en moeder van drie kinderen. Twee prachtige en ondernemende jongens en een schattig maar minstens zo ondernemend meisje. Ik vind het ouderschap een super mooie leerschool, een school waar je nooit uitgeleerd raakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Volg ons op: