Over ons

Hallo! Wat leuk dat je de site Nietvolgensboekje bezoek. Mijn naam is Geke Douw, ik ben getrouwd en moeder van drie kinderen. Ik ben opgeleid tot medisch analist en momenteel werk ik als bijles docent exacte vakken.

Waarom ‘Nietvolgensboekje’?

Waarom heet deze site ‘Nietvolgensboekje’? Nou, daar zit een verhaal achter. Toen ik moeder werd gingen de dingen niet meteen ‘volgens boekje’. Mijn oudste twee kinderen waren huilbaby’s, en ook mijn derde heeft altijd veel moeite met slapen. Het viel me op dat ik, ondanks de ervaring die ik had opgebouwd, nog steeds niet de steun kreeg om te handelen naar wat ik wist dat het beste was.

Het valt me op dat de, in principe goed bedoelde, adviezen die je krijgt vrij beperkt zijn. En als de normale adviezen niet werken, dan is er verder niks meer. Althans, dat gevoel geven ze je. Terwijl ik zelf heb ervaren dat er zo veel meer dingen zijn die je kan doen als het ‘niet volgens boekje’ gaat. Daarnaast viel het me op dat er in de moederwereld veel onnodig strenge geboden en verboden zijn. Ik merkte dat ik als jonge moeder heel erg onzeker werd van deze adviezen, geboden en verboden. Ik was bang om het fout te doen.

Foto van mij

Zonder strenge geboden en verboden

En nog steeds zie ik moeders worstelen met onzekerheden die vaak zo onnodig zijn. Met ‘Nietvolgensboekje’ wil ik ouders inspireren om het ouderschap te doen zoals ze het zelf fijn vinden. Zonder zich onzeker te laten maken door wat ‘het boekje’ zegt.

Bij ons geen strenge en onzeker makende geboden en verboden, maar verhalen, tips en weetjes. We nodigen je uit om te kijken naar wat bij jou en je gezin past. Zo hier en daar met een dikke knipoog.

Gastbloggers

Nietvolgensboekje heeft een aantal vaste gastbloggers. Dit zijn ze:

Floortje:

Mijn naam is Floortje. Ik ben geboren in 1986 en woon met mijn man en onze drie dochters (2004, 2009 en 2018) in het gezellige Noord-Babant. Schrijven is altijd al een grote hobby van mij geweest. Ik schrijf (korte) verhalen. Vaak met spanning en psychologische onderwerpen.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial