Brownie met pindakaas
Eten / Recepten

6 heerlijke recepten met pindakaas

Pindakaas is lekker en gezond. Er zit geen suiker in (in de meesten niet in elk geval) en er zitten wel vetten en eiwitten in die je lichaam goed kan gebruiken als brandstof en bouwstoffen. Bij ons thuis staat pindakaas standaard in de kast. Mijn kinderen en ik eten pindakaas op brood en ik gebruik pindakaas ook tijdens het koken en bakken. Wil je weten wat je allemaal met pindakaas kan doen? Lees dan gauw verder want hier vind je zes heerlijke recepten met pindakaas.

Pindakaaspannenkoeken

Ingrediënten

  • 2 bananen
  • 5 eetlepels pindakaas
  • 100 ml melk
  • 2 eieren
  • 50 gram havermout
  • ½ theelepel bakpoeder
  • Mespuntje zout
  • ½ theelepel kaneel (je kunt de kaneel ook vervangen door koek- en speculaaskruiden)
  • Olie

Bereiding

Doe alle ingrediënten, behalve de olie, bij elkaar en mix het met een staafmixer of een keukenmachine tot het een egaal beslag wordt. Zet een koekenpan op het vuur, doe er wat olie in en laat het warm worden. Neem met een lepel een beetje beslag en doe het in de koekenpan en laat het beslag een beetje uitvloeien. Maak de pannenkoekjes niet te groot want ze breken vrij snel tijdens het draaien. Als de pan groot genoeg is dan kunnen er twee pannenkoekjes naast elkaar gebakken worden. Wanneer de bovenkant van de pannenkoek droog is, dan is hij gaar. Draai dan met een spatel de pannenkoek om. Als ook de onderkant mooi is aangebakken, dan is de pannenkoek klaar en kan hij op het bord. Herhaal de bovenstaande stappen totdat het beslag op is. Nog een tip: doe het vuur niet te heet, anders is de buitenkant al verbrand voordat de binnenkant gaar is. 

Pindakaas pannenkoeken

Pindasaus

Ingrediënten:

  • 200 ml Melk
  • 200 gram Pindakaas
  • Stroop of ketjap
  • Mespuntje zout

Bereiding

Doe de melk en het zout in de pan en breng de melk aan de kook. Schep de pindakaas in de melk en roer het door totdat het is opgelost. Kook de saus totdat het wat indikt. Blijft het wat dun, dan kun je extra pindakaas toevoegen. Wordt het juist te dik, dan kun je wat extra melk toevoegen. Als de saus op de gewenste dikte is, dan kun je nog een scheutje stroop of ketjap toevoegen voor wat extra smaak. 

Pindasaus

Pindakaas havermout

Ingrediënten:

  • 200 ml melk
  • 50 gram havermout
  • 2 lepels pindakaas

Bereiding

Verwarm de melk. Dat kan in een pannetje of in de magnetron. Voeg de havermout toe en de pindakaas. Roer goed door tot de pindakaas gesmolten is. En je lekkere en gezonde ontbijt is klaar.

Pindakaas havermout

Lees ook: 10 lekkere recepten met maar 4 ingrediënten

Pindakaas koekjes

Ingrediënten:

  • 250 gram pindakaas
  • 200 gram bruine bastaardsuiker
  • 1 ei

Bereiding

Doe alle ingrediënten in een kom. Meng met je handen de ingrediënten totdat het een egaal deeg is. Maak een bal van het deeg, doe er keukenfolie omheen en leg het een half uurtje in de koelkast om te rusten. Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal na een half uur het deeg uit de koelkast. Maak koekvormpjes op een met bakpapier bedekte bakplaat. Voor het vormen van koekvormpjes kun je een kookring of een koekvorm gebruiken. Leg hiervoor het vormpje op de bakplaat, neem wat deeg en duw het in de vorm tot er een koekvorm ontstaat. Bak dan de koekjes 10-12 minuten en laat ze afkoelen op een rooster.

Pindakaas koekjes

Brownie met pindakaas

  • 225 gram (room)boter
  • 225 gram pure chocolade
  • 3 eieren
  • 350 gram suiker
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram pindakaas
  • 4 eetlepels pinda’s
  • Mespuntje zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bedek een brownie bakvorm, of een taartvorm met bakpapier. Hak de chocolade in grove stukken. Doe de boter, de pindakaas en de chocolade in een pan met een dikke bodem en laat het op een laag vuur langzaam smelten. Roer goed door tot het een glad geheel is. Laat het mengsel weer afkoelen tot kamertemperatuur. 

Klop met een mixer de eieren met de suiker en het zout tot een dik en romig geheel, bleekgeel van kleur. Schenk dit al roerend bij het chocolade-pindakaas-botermengsel. Zeef het bakmeel erboven en spatel het er ook door tot een egaal beslag. Hak met een mes de pinda’s en voeg ze toe aan het beslag. Doe het beslag in de bakvorm en bak de brownie 35 minuten tot de buitenkant van de koek krokant is. De binnenkant is dan nog lekker zacht. Laat de brownie in de vorm afkoelen. 

Brownie met pindakaas

Pindakaas fudge

Ingrediënten:

  • 180 ml gecondenseerde melk
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 1 eetlepels kokosolie
  • 80 gram gezouten pinda’s
  • 1 zakje vanillesuiker

Bereiding

Bedek een kleine bakvorm of gewoon een bakje met bakpapier. Of gebruik een deze handig pakpapiervervanger om de fudge op te maken. Hak de pinda’s grof. Verwarm de gecondenseerde melk in een pan op laag vuur. Doe de pindakaas, de kokosolie en de vanillesuiker er bij. Blijft goed doorroeren totdat het mengsel stroperig en glanzend wordt. Haal dan de pan van het vuur en meng de pinda’s door het mengsel. Giet de nog warme fudge op in bakvorm en strijk de bovenkant nog even glad met een spatel. Laat de fudge minimaal drie uur in de koelkast om af te koelen. Snij daarna de fudge in brokjes en bewaar ze in de koelkast.

Pindakaasfudge

Lees ook: Makkelijke ontbijtrecepten

Deze tekst kan affiliate links bevatten, dat betekend dat nietvolgensboekje eventueel commissie krijgt zonder dat jou dat iets extra’s kost.

Like en volg ons op

Author

Mijn naam is Geke Douw. Ik ben getrouwd en moeder van drie kinderen. Twee prachtige en ondernemende jongens en een schattig maar minstens zo ondernemend meisje. Ik vind het ouderschap een super mooie leerschool, een school waar je nooit uitgeleerd raakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Volg ons op: