Moeder
Ouders / Ouders zijn

Moeder zijn, ik kan het opeens!

Herken je dat, dat je opeens anders bent dan je dacht? Ik kwam er jaren geleden achter toen ik de was opvouwde. Ik kon het opeens! Ik kon opeens de T-shirts en de handdoeken netjes vouwen, zomaar uit het niets! En ik had niet eens geoefend. Op dat moment voelde ik me een echte huisvrouw. Opeens kon ik de schone shirts van mijn (toen nog) vriend keurig vouwen en in de kast leggen. En ik maar denken dat alleen huismoeders dat konden en dat ex-studenten alleen maar slordig kleren in de kast konden leggen of eerst op spoedcursus moesten bij hun eigen moeder. Maar nee, zomaar ineens heb je het onder de knie.

Lees ook: Moeders vertellen over hun worstelingen.

Getrouwd

En dat is ook met andere dingen zo. Acht  jaar geleden ben ik getrouwd en plotsklaps hadden we een eigen huishouden en waren we daar samen verantwoordelijk voor. Voor de trouwerij had mijn geliefde al een eigen appartement, maar zolang hij nog niet getrouwd was, mocht hij drie weken de was niet doen en etenswaren tot ver over de houdbaarheidsdatum in de koelkast laten. Maar na het huwelijk niet meer, nee, dan wordt er van je verwacht dat je netjes de was doet, de koelkast schoon houdt en de achterdeur op slot draait. En we konden het gewoon zonder te oefenen en zonder te struikelen.

Kinderen

Ik ben moeder van een dochter en twee zoons. En moeder ben je ook van het ene op het andere moment. Ik had er niet eens aan gedacht om te oefenen of om op cursus te gaan bij mijn eigen moeder. Opeens was de baby daar écht (geloof me, als je 39 weken met een baby in je buik loopt, kun je het je niet voorstellen hoe het is als de baby er écht is en oefenen kun je ook niet) en waren we papa en mama. We hadden niet op de papa-en-mama-school gezeten en prutsten met luiers, kleertjes aan en de eerste keer in bad. Maar we moesten wel, want er was niemand die het voor ons deed. En het is natuurlijk ons kind, dus wie gaat het anders voor ons doen?

Zus, buurvrouw…

En toen waren we opeens weer anders dan we dachten. Ik was mama, huisvrouw, luierverwisselaar, echtgenote, collega, vriendin, dochter, zus, schoonzus, blogger, buurvrouw, gemeentelid… Allemaal andere dingen, allemaal andere vormen maar steeds dezelfde Thirza. En volgens mij zit er in die Thirza nog veel meer dan ik tot nu toe denk. Want die trein van leren en opnieuw dingen kunnen gaat harder dan je denkt. Ik kan inmiddels koken met één hand en op mijn andere arm een dreumes. Ik kan mijn tanden poetsen en tegelijkertijd de waterflesjes van mijn kinderen vullen. Ik smeer zes rijstwafels binnen twee minuten en ik probeer soms de was met één hand op te hangen (want op zo’n moment hangt er een huilend kind aan die andere hand).
Wow, wat een multitaskende talenten zijn wij als moeder! Wat zal ik in 2019 nog meer gaan leren?

Lees ook: Kiesdagje.

Like en volg ons op

Author

Thirza - 32 jaar - getrouwd - moeder van 3 - Natuurmama - verwonderd over de natuur en de kracht van de schepping - orthomoleculair therapeut i.o - buitenleven - eenvoud - kamperen - duurzaamheid. Ook via mijn site natuurmama.nl deel ik ook ontdekkingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Volg ons op: