Kraamcadeau
Baby / Kinderen

De 11 beste kraamcadeau ’s

Tijdens de zwangerschap las ik op verschillende sites dat ik me kon aanmelden voor gratis cadeauboxen. Ook in het kraampakket van de zorgverzekeraar zaten een hoop leuke cadeautjes. In deze dozen zitten onder andere verzorgingsproducten voor zowel moeder als kind. Naast deze cadeautjes krijg je meestal ook cadeautjes als je baby geboren is: kraamcadeautjes. Maar wat kun je nou het beste geven als je op kraamvisite gaat? Of wat kun je vragen als het bezoek vraagt of je nog wensen hebt?

Lees ook: Kraamweek abc!

Babydozen

In de babydozen die je tijdens de zwangerschap krijgt zitten vooral verzorgingsproducten. Wat ik zelf erg handig vond waren de kleine sudocrème potjes. Deze kosten weinig ruimte in je luiertas. En in bijna elke doos zat er wel 1, dus ik heb inmiddels een hele verzameling. Sudocrème is overal goed voor, ik heb het zelfs gebruikt voor kleine wondjes en plekjes, bijvoorbeeld tepelkloofjes. Door deze dozen kwam ik ook op anderen ideeën die ik kon vragen als kraamcadeautje. Of als ik zelf ergens anders op kraamvisite ging. Hieronder zie je de top 10 (nou ja…11) van de beste kraamcadeau ‘s.

1. Verzorgingsproducten

Verzorgingsproducten voor zowel moeder als kind. Een flesje bodylotion viel bij mij erg in de smaak, of een heerlijke fles douchegel.

2. Mijlpaalkaarten

Mijlpaalkaarten zijn kaarten met teksten erop als: ‘mijn eerste tandje’, of ‘voor het eerst gaan zitten’. Deze kaarten kun je bij een mijlpaal gebruiken om een foto van te maken. Persoonlijk vind ik het zo leuk om een foto te maken met een leuke kaart.

3. Luiertaart

Hier heb je nooit genoeg van. Ik kon van iemand een pakje luiers in maat 1 overnemen, die heeft ze toch nog een paar weken aangehad. Luiers zijn zo op, dus luiers krijgen kan geen kwaad en zo’n luiertaart ziet er natuurlijk super gezellig uit. En dit kraamcadeau ziet er ook nog eens heel gezellig uit.

4. Chocolade

Je kan een vrouw meestal nergens blijer mee maken dan een lekkere reep chocolade. Dus zeker een kraamvrouw. Ze heeft hard gewerkt en er staat nog veel werk te wachten, dus ze heeft echt wel wat chocolade verdient! Je maakt haar vast en zeker super blij met chocolade als kraamcadeau.

5. Een kraammand

Wat je in een kraammand kunt doen hangt ook een beetje af of het een eerste kindje is. In een simpele kraammand kun je een paar luiers doen, een knuffeltje, ander speelgoed, bodylotion, een romper, billendoekjes, hydrofiel luier, tijdschrift, slofjes, sokjes, zakje chips, een flesje drinken enz. Je kunt de mand ook aanvullen met een cadeautje voor de grotere broer of zus, of met iets lekkers voor papa en mama.

6. Cadeau met de naam van de baby

Een boekje, een houten trein, knuffel, dekentje of bijvoorbeeld een armbandje. Dat is een heel persoonlijk kraamcadeau.

7. Eten wat je kunt bewaren

Een pan soep, een pasta. Gewoon iets lekkers, gezonds en makkelijk als je druk bent met een baby.

8. Cadeaubonnen

Hier kun je alle kanten mee op! Dan kan de kraamvrouw zelf bepalen wat ze wil en wat ze nodig heeft. Ideaal!

9. Servies setje

Een bordje, bekertje of bestek wat leuk bij elkaar past.

10. Plak- of invulboek van “Baby’s eerste jaar”

Dit stond bij mij echt op nummer 1! Tijdens de zwangerschap heb ik het “9 maanden dagboek” van Pauline Oud gekocht. En alles wat ik niet wilde vergeten heb ik daarin opgeschreven. En nu hou ik per maand alles bij van de ontwikkeling van onze dochter.

11. Bonnenboekje

Je kunt ook zelf een boekje maken met bonnen erin die de kraamvrouw later bij jou weer in kan leveren. Je kunt er bonnen in doen als: ‘een middagje oppassen’, of ‘je hele huis stofzuigen en dweilen’. Want hoe leuk een baby ook is, de kans is groot dat er ook zware tijden tussen zitten, en op deze manier voelt de kraamvrouw zich minder bezwaard om hulp te vragen.

Lees ook: Goedkope babyuitzet!

Cadeau’s waar je voorzichtig mee moet zijn

Er zijn ook kraamcadeau’s waar je een beetje voorzichtig mee moet zijn met het geven. De ene kraamvrouw zal het echt fantastisch vinden als ze dit zou krijgen, en de andere kan het echt niet waarderen dat je dat hebt meegenomen.

1. Kleertjes maat 50

Kleding is erg smaakgevoelig en meestal heeft de kraamvrouw de maat 50 zelf wel op orde gemaakt tijdens de zwangerschap. Wat ik erg jammer vond waren kleertjes die niet bij het seizoen passen. Kleertjes kopen kan wel als je zeker weet dat je eigen smaak overeen komt met de smaak van de kraamvrouw. En doe dat dan gerust in de wat grotere maten, dan heeft de kraamvrouw later nog steeds een leuk cadeautje die ze kan gebruiken.

2. Rompers met lange mouwen

De ene vind ze handig, de ander vind ze echt onhandig. Ik vind ze zelf maar onhandig. In de winter trek ik er soms een vestje over heen. Een romper met lange mouwen en alleen een broekje er over vind ik persoonlijk niet mooi, maar dat is ieder voor zich.

3. Tweedehands spullen

Dit is ook heel persoonlijk. De ene vrouw vind is heel blij met tweedehands spullen omdat ze het echt belangrijk vind dat we bewust met de aarde omgaan. De andere kraamvrouw kan het niet waarderen. Ik zelf kreeg tweedehands kleertjes, soms met de fruitvlekken er nog in. En ik kreeg zelfs een gebruikte babyspeen, bah! Als je iets tweedehands wil geven, doe dat dan altijd in overleg, zorg dat de spullen er nog wel goed uit zien en let op hygiëne.

4. Schoentjes, jasjes, tasje en andere accessoires

Ook hiervoor geldt: dit is smaakgevoelig. Sommige vrouwen vind het leuk om te krijgen, maar andere willen dit soort dingen liever zelf uit kiezen.

Wat is het leukste kraamcadeau die je ooit hebt gekregen of gegeven? Laat het weten in een reactie!

Volg en like ons op
error

Author

Ik ben Jessica, geboren op 9 mei 1989. Getrouwd en sinds 16 mei 2018 moeder van een dochter. In 2016 ben ik voor het eerst gaan bloggen onder de naam “Denhustru” (de vrouw van een militair) Ik ontdekte dat ik het schrijven heel erg leuk vond. En toen onze dochter werd geboren kwamen er nog veel meer ideeën. Nu schrijf ik over alles waar ik als moeder tegenaan loop. Dit combineer ik nog met de andere blog. Ik post wekelijks een blog over uiteenlopende onderwerpen. Je kunt mij ook volgen op Instagram. Heb je vragen? Laat gerust een reactie achter! Kleingeboren.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Vond je dit een leuke blog? Volg en like ons dan op: